Rapujuhlien juomalaulut ja juomavinkit

Juomalaulut ja snapsit kuuluvat perinteisesti rapujuhlien ohjelmaan. Laulun loputtua ravuille, kuluneelle kesälle ja juhlille skoolataan kylmällä vodkalla tai akvaviitilla. Snapsien lisäksi rapujuhlien juomiin kuuluvat olut, valkoviini ja kuohuviini.

Rapujuhlien juomasuositukset

Rapujuhlissa, kuten juhlissa yleensä, on mukava toivottaa vieraat tervetulleeksi alkumaljalla. Näillä raikkailla resepteillä valmistuvat niin alkoholittomat kuin alkoholia sisältävät versiot.

Snapsit nautitaan rapuaterialla pakastinkylmänä. Snapsilaseihin kaadetaan maustamatonta viinaa, kuten esimerkiksi vodkaa tai Koskenkorvaa. Rapujuhliin sopii myös akvaviitti. Snapseja säestävät puheet ja juomalaulut.

Lagerolut on suomalaisten rapujuhlien perinteinen juoma. Raikas olut sopii hyvin suolaisten rapujen rinnalle, sillä se ei jyrää rapujen kevyttä makua.

Kuiva valkoviini sopii rapujen kumppaniksi. Rapujen suolaisuus, paahtoleipä ja runsas tilli asettavat kuitenkin haasteita viinille. Hyvässä rapuviinissä saa olla raikasta hapokkuutta, aromikkuutta sekä kunnolla hedelmäisyyttä. Hyviä rypälelaatuja ovat esimerkiksi Sauvignon Blanc ja Riesling.

Myös kuohuviini toimii läpi rapujuhlien tarjottavana ruokajuomana. Äyriäisten kanssa tulisi valita kuiva, hedelmäinen kuohuviini.

Snapsien ja suolaisten rapujen seurassa raikasta vettä sekä kivennäisvettä tulee olla tarjolla runsaasti koko aterian ajan.

Rapujuhlien suositut juomalaulut

Juomalaulut ovat perinteisesti ruotsinkielisiä ja niistä tunnetuin lienee Helan går. Juomalaulut taipuvat luonnollisesti myös suomen kielelle ja niiden sävelmätkin ovat monelle entuudestaan tuttuja. Tulosta jokaiselle vieraalle omat laulun sanat, jotta kaikkien on helppo yhtyä lauluun.

Helan går!

Helan går

sjung hoppfalleri fallerallala,

helan går

sjung hoppfallerallala.

Och den som inte helan tar

han heller inte halvan får.

Helan går!

Sjung hoppfallerallalej!

Kokonaan! (sävel: Helan går)

Kokonaan

me kerralla kaikki kipataan,

kokonaan

me kerralla kipataan.

Se ken ei kippaa kokonaan

hän ei saa puolikastakaan.

Kokonaan!

Me kerralla kipataan!

Snapsikylpy

(sävel: Kalliolle kukkullalle)

Tilli suussa, kruunu päässä

sinut pöytää kannetaan.

Paahtoleivän päälle sulle

snapsikylpy annetaan.

Tänä yönä

(sävel: Kotkan ruusu)

Tänä yönä onni suosii rohkeaa,

tänä yönä en mä voi suo rakastaa,

tänä yönä viina minut nujertaa,

Kun tulee aamu – palataan asiaan.

Toivottu vieras

(sopii niille, jotka eivät halua laulaa)

Kolme koputusta pöytään, jonka jälkeen koputtaja ilmoittaa seurueelle: Sisään!

Tämän jälkeen juodaan snapsit.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›