Rapujuhlien kattausvinkit

Kaunis kattaus on puoli ruokaa myös rapujuhlissa.

Rapujuhlien kattaukseen kuuluvat aina rapuveitset, rapukaulurit ja pienet vesikulhot sormien huuhtelua varten. Pöytään kannattaa varata myös muutama isompi kulho ravunperkeitä varten tai vaihtoehtoisesti isommat lautaset, joihin syötyjen rapujen kuoret ja päät mahtuvat näytille.

Rapujen syöminen on sottaista puuhaa, joten ruokailijoille on hyvä varata runsaasti paperiserviettejä. Muut aterimet sekä lautaset katetaan tarjottavien ruokalajien mukaan. Yleensä rapujuhlien kattaukseen kuuluvat myös snapsilasit.

Varaa jokaiselle vieraalle:

  1. Rapuveitsi
  2. Rapukauluri
  3. Pieni vesikulho sormien huuhteluun
  4. Kangasservietit tai runsaasti paperiserviettejä

Ideoita rapujuhlien koristeluun

Rapujuhlien todellinen fani hankkii kaikki kattaustarvikkeet raputeeman mukaisesti. Loppukesästä kaupoissa myydään runsaasti teemaan sopivia lautasliinoja, kaitaliinoja, tabletteja ja astioita.

Kattauksen voi toteuttaa myös yksinkertaisemmin: raikas valkoinen täydentää hienosti rapujen hehkuvan punaista väriä. Valitse valkoista ainakin tekstiileihin eli pöytä- ja lautasliinoihin.

Muista koristelussa mm.

  1. Kruunutilli sopii myös koristeeksi: sido tillinkukat pieniksi kimpuiksi ja aseta pieniin maljakoihin.
  2. Yksinkertaiset, kauniit luonnonkukat sopivat oivallisesti rapujuhlien kattaukseen.
  3. Pimenevään loppukesän iltaan tunnelmaa tuovat kynttilät, värikkäät paperiset rapulyhdyt ja ulkotulet.
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›