Rapujuhlien kattausvinkit

Kaunis kattaus on puoli ruokaa myös rapujuhlissa. Mutta mitä rapujuhlien kattaukseen kuuluu? Tässä muistilista kattajalle!

Rapujuhlien kattaukseen kuuluvat rapuveitset, rapukaulurit ja pienet vesikulhot sormien huuhtelua varten. Pöytään kannattaa kattaa myös muutama isompi kulho ravunperkeitä varten tai vaihtoehtoisesti isommat lautaset, joihin mahtuvat myös syötyjen rapujen kuoret ja päät.

Rapujen syöminen on sottaista puuhaa, joten ruokailijoille on hyvä varata runsaasti paperiserviettejä. Muut aterimet sekä lautaset katetaan tarjottavien ruokalajien mukaan. Yleensä rapujuhlien kattaukseen kuuluvat myös snapsilasit.

Muistilista rapujuhlien kattajalle:

 1. Rapuveitset
 2. Rapukaulurit
 3. Pienet vesikulhot sormien huuhteluun
 4. Kangasservietit tai runsaasti paperiserviettejä
 5. Aterimet
 6. Lautaset
 7. Vesilasit
 8. Snapsilasit ja/tai viinilasit

Ideoita rapujuhlien koristeluun

Rapujuhlien todellinen fani hankkii kaikki kattaustarvikkeet raputeeman mukaisesti. Loppukesästä kaupoissa myydään runsaasti teemaan sopivia lautasliinoja, kaitaliinoja, tabletteja ja astioita.

Suuri panostus ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä kattauksen voi toteuttaa myös yksinkertaisemmin: raikas valkoinen täydentää hienosti rapujen hehkuvan punaista väriä. Valitse tällöin valkoista ainakin tekstiileihin eli pöytä- ja lautasliinoihin.

Rapujuhlien kattausta täydentävät myös:

 1. Kruunutilli: sido tillinkukat pieniksi kimpuiksi ja aseta pieniin maljakoihin.
 2. Yksinkertaiset, kauniit luonnonkukat tai kimppu kukkia ihanan valkoisissa, syvän punaisissa tai hehkuvan oransseissa sävyissä.
 3. Kynttilät, ulkotulet ja lyhdyt, jotka tuovat tunnelmaa loppukesän pimeneviin iltoihin.
Sesonki
Rapujuhlien juomalaulut ja juomavinkit
Sesonki
Rapujuhlien menu
Sesonki
Rapujen syöminen