Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas

Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas

Marjaclafoutis eli marjainen uunivanukas

Ihanan kermainen ja hyllyvä uunivanukas on lohtua tuova jälkiruoka. Se on lisäksi yllättävän kevyt, joten voit nautiskella annoksen hyvällä omalla tunnolla.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
35 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
mustikoita ja/tai karhunvatukoita
1 prk (200 g)
1 dl
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kardemummaa

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vuoraa uuni- tai kakkuvuoka (Ø 20 - 22 cm) leivinpaperilla. Laita marjat vuoan pohjalle. Voit käyttää tuoreita tai pakastemarjoja.
  3. Sekoita loput ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Kaada marjojen päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 35 - 40 min, kunnes taikina on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt.
  5. Tarjoa jälkiruokana hiukan jäähtyneenä tai kylmänä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
136 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›