Riisi-rusinavanukas

Riisi-rusinavanukas

1 h
keskitaso
203 kcal / 100g
2
3

Rusinainen riisivanukas sopii erityisen hyvin joulunajan jälkiruoaksi. Voit halutessasi vaihtaa rusinoiden tilalle luumuja tai muita kuivattuja hedelmiä sekä lisätä joukkoon rouhittua pähkinää.

Ainekset

4 annosta

Vuokien pohjalle

1 ½ dl
fariinisokeria
½ dl
4 rkl
rusinoita

Riisipuuroseos

2 ½ dl
riisipuuroa
2
kananmunaa
1 dl
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhtele uuninkestävät annosvuoat tai kahvikupit kylmällä vedellä.
  2. Mittaa fariinisokeri ja appelsiinitäysmehu kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä muutama min, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jaa sokeriseos vuokiin. Ripottele päälle rusinat.
  3. Sekoita kylmään riisipuuroon munat, kerma ja vaniljasokeri. Jaa seos vuokiin.
  4. Kypsennä annokset vesihauteessa n. 40 min tai kunnes hyytyvät. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kupeista heti tai kumoa halutessasi yön yli jäähtyneinä (irrota veitsellä varovasti reunoista ja kumoa lautasille).

Vinkki

* Halutessasi korvaa rusinat hienonnetuilla, kuivatuilla luumuilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.* Voit ripotella rusinoiden tai muiden kuivattujen hedelmien joukkoon myös 1/2 rkl pähkinärouhetta per annos.
Lisukkeeksi
Haudutettu riisipuuro
1 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
7 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
66 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (2)

Nimetön22.12.2014 kello 21:00
mä teen näit jouluks
Nimetön16.5.2013 kello 23:32
missä vaiheessa annokset laitetaan uuniin, reseptissä on vain puhe vesihauteesta.?