Riisi-rusinavanukas

Riisi-rusinavanukas
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Riisi-rusinavanukas

Riisi-rusinavanukas

Rusinainen riisivanukas sopii erityisen hyvin joulunajan jälkiruoaksi. Voit halutessasi vaihtaa rusinoiden tilalle luumuja tai muita kuivattuja hedelmiä sekä lisätä joukkoon rouhittua pähkinää.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
40 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta

Vuokien pohjalle

1 ½ dl
fariinisokeria
½ dl
4 rkl
rusinoita

Riisipuuroseos

2 ½ dl
riisipuuroa
2
kananmunaa
1 dl
2 tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Huuhtele uuninkestävät annosvuoat tai kahvikupit kylmällä vedellä.
  2. Mittaa fariinisokeri ja appelsiinitäysmehu kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä muutama min, kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jaa sokeriseos vuokiin. Ripottele päälle rusinat.
  3. Sekoita kylmään riisipuuroon munat, kerma ja vaniljasokeri. Jaa seos vuokiin.
  4. Kypsennä annokset vesihauteessa n. 40 min tai kunnes hyytyvät. Anna jäähtyä.
  5. Tarjoa kupeista heti tai kumoa halutessasi yön yli jäähtyneinä (irrota veitsellä varovasti reunoista ja kumoa lautasille).
Vinkki

Vinkki

* Halutessasi korvaa rusinat hienonnetuilla, kuivatuilla luumuilla tai muilla kuivatuilla hedelmillä.* Voit ripotella rusinoiden tai muiden kuivattujen hedelmien joukkoon myös 1/2 rkl pähkinärouhetta per annos.
Lisukkeeksi
Haudutettu riisipuuro
1 h 15 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
203 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.