Siirry sisältöön

Britannia

Englantilainen keittiö on saanut vaikutteita siirtomaiden ruokakulttuureista. Englantilainen ruoka on yhdistelmä valmistustapoja, reseptejä ja perinteitä. Hyvistä raaka-aineista huolellisesti valmistetut yksinkertaiset, mutta maukkaat annokset ovat ominaisia piirteitä englantilaisessa keittiössä. Iso-Britannia on tunnettu englantilaisesta aamiaisesta, mutta tarjolla on myös paljon muita herkkuja.

Maistuisiko päivälliseksi Shepherd’s Pie tai Beef Wellington? Shepherd´s Pie on tyypillinen englantilainen arkiruoka, joka valmistetaan useimmiten sunnuntailounaalta ylijääneestä lihasta. Lihapadan päällä tarjoillaan peruna-sellerisosetta. Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi on puolestaan englantilaisten kansallisherkkua. Voitaikinakuoressa kypsennettävä naudan sisäfilee onkin maineensa veroinen.

Iso-Britannian leivonnaisista tunnetaan mm. banoffee, skonssit ja walesilainen hedelmäkakku. Banoffee on nimensä mukaisesti banaanin ja toffeen yhdistelmä. Banoffeeta voi tarjoilla niin brownie- kuin piirakkapohjallakin. Scones eli skonssit on tyypillinen englantilainen kello 17 teen kanssa tarjottava leivonnainen. Meidän reseptissä skonssit maustetaan appelsiinin kuorella ja niiden kanssa tarjotaan appelsiinimarmeladia ja kermavaahtoa. Walesilainen hedelmäkakku on taas Walesista kotoisin oleva maustekakku. Hedelmäkakun erikoisuutena siinä käytettävät rusinat liotetaan vahvassa teessä, josta tulee kakulle ominainen aromikas maku.

Katso kaikki herkulliset brittiläiset reseptit!

24 reseptiä

Search