Crumpets

Crumpets

Brittiherkku Crumpetsia voi kuvailla suomalaisen letun, amerikkalaisen pannukakun ja venäläisen blinin risteymänä. Crumpetit tarjotaan lämpiminä, yleensä toastin tapaan paahdettuina voin, juuston tai hillon kanssa.

1 h 20 min
helppo
138 kcal / 100g
2
1

Ainekset4 annosta (20 - 24 pientä lettua)

4 annosta (20 - 24 pientä lettua)
4 dl
erikoisvehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
2 tl
sokeria
2 dl
Valio ykkösmaitoa
tai Valio rasvatonta maitoa
2 dl
vettä

Vesiseos

2 dl
vettä
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa

Paistamiseen

Valio Oivariini® juoksevaa
tai Valio voita

Ohje

  1. Yhdistä vehnäjauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita joukkoon reilusti kädenlämpöinen (42 °C) maito-vesiseos.
  2. Kohota lämpimässä 30 min.
  3. Sekoita taikinaa esim. puuhaarukalla 1 - 2 min. Yhdistä vesi, leivinjauhe ja suola. Sekoita se taikinaan. Anna kohota uudelleen 20 min.
  4. Älä enää sekoita taikinaa. Lisää rasva pikkulettupannulle tai lettupannulle.
  5. Nosta kauhalla tai kaada "kuplivaa" taikinaa pannulle. Kypsennä keskilämmöllä vaaleankullankeltaisiksi, kunnes taikina on jähmettynyt. Käännä ja kypsennä vielä muutama min. Lisää pannulle tarvittaessa rasvaa.
  6. Tarjoa crumpetsit heti voin ja hillon kanssa. Crumpetsit maistuvat myös suolaisten lisukkeiden kanssa, esim. juustoviipaleilla päällystettyinä.
  7. Jos tarjoat crumpetsit myöhemmin, laita ne jäähtyneinä ja peitettyinä jääkaappiin. Paahda leivänpaahtimessa ennen tarjoilua.

Vinkki

Kokeile crumpetsien kanssa makeita Valio Viola® tuorejuustoja. Makuina appelsiini, sitruuna tai mango.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
138 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
20 g
Rasva
4 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)