Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit

Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit

Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit

Skonssit (engl. scones) ovat mainio kahvileipä tai viikonlopun brunssipöydän leivonnainen. Perinteisesti skonssit tarjoillaan Britanniassa kermavaahdon ja hillon kera kello viiden teellä. Nämä skonssit saavat mehevyyttä marjoista ja maistuvat sellaisenaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
10 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
3 ½ dl
vehnäjauhoja

tai 3.5 dlspelttijauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
½ rkl
sitruunankuorta
50 g
1 ½ dl
2 dl
karhunvatukoita tai vadelmia

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunankuori kulhossa. Nypi sekaan voi.
  2. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele paksuksi (2 - 2,5 cm) levyksi. Leikkaa levystä veitsellä tai ota muotilla pyöreitä tai neliskulmaisia paloja. Nosta leivinpaperille uunipellille. Painele skonsseihin lopuksi tuoreet tai kohmeiset karhunvatukat.
  4. Voitele skonssit munalla.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
299 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›