
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
25 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
3½ dl
vehnäjauhoja
- 3½ dl spelttijauhoja
Voit kokeilla myös - 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl sokeria
- ½ rkl sitruunankuorta
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1½ dl
Valio AB® piimääValio AB® piimä on Valion piimistä samettisin ja täyteläisin, todellinen herkuttelupiimä! Se valmistetaan raikkaasta suomalaisesta…
- 2 dl (110 g) karhunvatukoita tai vadelmia
Voiteluun
- 1 kananmuna
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunankuori kulhossa. Nypi sekaan voi.
- Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele paksuksi (2 - 2,5 cm) levyksi. Leikkaa levystä veitsellä tai ota muotilla pyöreitä tai neliskulmaisia paloja. Nosta leivinpaperille uunipellille. Painele skonsseihin lopuksi tuoreet tai kohmeiset karhunvatukat.
- Voitele skonssit munalla.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
237 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
33 g
Rasva
8,2 g
Tyydyttynyt rasva
4,3 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa