Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit

Sitruunaiset karhunvatukkaskonssit

25 min
helppo
299 kcal / 100g
2
0

Skonssit (engl. scones) ovat mainio kahvileipä tai viikonlopun brunssipöydän leivonnainen. Perinteisesti skonssit tarjoillaan Britanniassa kermavaahdon ja hillon kera kello viiden teellä. Nämä skonssit saavat mehevyyttä marjoista ja maistuvat sellaisenaan.

Ainekset

6 annosta
3 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
sokeria
½ rkl
sitruunankuorta
50 g
1 ½ dl
2 dl
karhunvatukoita tai vadelmia

Voiteluun

1
kananmuna

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunankuori kulhossa. Nypi sekaan voi.
  2. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Taputtele paksuksi (2 - 2,5 cm) levyksi. Leikkaa levystä veitsellä tai ota muotilla pyöreitä tai neliskulmaisia paloja. Nosta leivinpaperille uunipellille. Painele skonsseihin lopuksi tuoreet tai kohmeiset karhunvatukat.
  4. Voitele skonssit munalla.
  5. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
299 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
43 g
Rasva
10 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
192 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)