Sitruscurd-leivokset

Sitruscurd-leivokset
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Sitruscurd-leivokset

Sitruscurd-leivokset

Hedelmätarha-mehusta tehty sitruscurd on raikas täyte leivospohjille. Marjoilla viimeistellen syntyy kauniita ja värikkäitä pikkuleivonnaisia kahvipöytään. Katso vinkki sitruscurdin muista käyttötavoista ohjeen lopusta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa / pellillinen
12 min
Yhteensä
52 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja
00 arvostelua

Ainekset12 kpl

12 kpl

Leivospohjat

100 g
¾ dl
sokeria
1
sitruunan kuori raastettuna
1 pieni (S-kokoinen)
kananmuna
2 ½ dl (160 g)
vehnäjauhoja

Leivosvuokien voiteluun ja jauhotukseen

vehnäjauhoja

Sitruscurd

¾ dl
2 rkl
sitruunamehua
1 ½ dl
hillosokeria
1 rkl
perunajauhoja
2
keltuaista
100 g

Koristeeksi

n. 3 dl
tuoreita mustikoita , mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Voitele ensin pienet metalliset leivosvuoat huolellisesti Oivariini juoksevalla. Jauhota vehnäjauhoilla käyttäen esim. teesiivilää. Kopauta ylimääräinen jauho pois.
  2. Leivospohjataikina: Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon sitruunankuori raastettuna. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan jauhotetulle pöydälle. Kaulitse pala 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia leivosvuokiin. Taikina saa peittää vuoan koko sisäosan. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinaa suoraan leivosvuokiin ilman kaulintaa.
  4. Laita leivosvuoat uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 14 - 16 min tai kunnes kypsiä ja aavistuksen vaaleanruskeita. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
  5. Sitruscurd: Mittaa kattilaan mehu, sitruunamehu, hillosokeri ja perunajauhot. Vatkaa seos ensin tasaiseksi vispilällä. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan huolella sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla sekoittaen ja kuumenna. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä samalla vatkaten. Jaa sitruscurd leivospohjille.
  6. Lisää päälle marjat.
Vinkki

Vinkki

* Leivospohjia voi pakastaa. Valmista sitruscurd tarjoilupäivänä.* Tarjoa pelkkää sitruscurdia myös kakkujen ja kääretorttujen täytteissä, jälkiruoissa, paahtoleivällä, teeleipien, vohveleiden tai ohukaisten kanssa jne.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
351 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.