Siirry sisältöön
Sitruscurd-leivokset

Sitruscurd-leivokset

Hedelmätarha-mehusta tehty sitruscurd on raikas täyte leivospohjille. Marjoilla viimeistellen syntyy kauniita ja värikkäitä pikkuleivonnaisia kahvipöytään. Katso vinkki sitruscurdin muista käyttötavoista ohjeen lopusta.

Sitruscurd-leivokset

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Leivospohjat

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 1 pieni kananmuna S-kokoinen
  • 160 g (2,5 dl) vehnäjauhoja

Leivosvuokien voiteluun ja jauhotukseen

  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 0 kg vehnäjauhoja

Sitruscurd

  • ¾ dl
    Valio Hedelmätarha® mandariini-hedelmätäysmehua
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu on pirteä aloitus päivälle! Laadukas, hedelmälihaa sisältävä aamiais- ja välipalajuoma appelsiineista, mandariineista…
    Valio Hedelmätarha® hedelmä-mandariinitäysmehu 1 l hedelmälihaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1½ dl hillosokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristeeksi

  • 180 g tuoreita mustikoita, mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Voitele ensin pienet metalliset leivosvuoat huolellisesti Oivariini juoksevalla. Jauhota vehnäjauhoilla käyttäen esim. teesiivilää. Kopauta ylimääräinen jauho pois.
  2. Leivospohjataikina: Sekoita pehmeä voi ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon sitruunankuori raastettuna. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Ota taikinasta pieni pala kerrallaan jauhotetulle pöydälle. Kaulitse pala 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia leivosvuokiin. Taikina saa peittää vuoan koko sisäosan. Vaihtoehtoisesti voit painella taikinaa suoraan leivosvuokiin ilman kaulintaa.
  4. Laita leivosvuoat uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 14 - 16 min tai kunnes kypsiä ja aavistuksen vaaleanruskeita. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan. Irrota varovasti.
  5. Sitruscurd: Mittaa kattilaan mehu, sitruunamehu, hillosokeri ja perunajauhot. Vatkaa seos ensin tasaiseksi vispilällä. Kuumenna sitten kiehuvaksi koko ajan huolella sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla sekoittaen ja kuumenna. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hieman. Lisää pehmeä voi muutamassa erässä samalla vatkaten. Jaa sitruscurd leivospohjille.
  6. Lisää päälle marjat.

Vinkki

Leivospohjia voi pakastaa. Valmista sitruscurd tarjoilupäivänä.

Tarjoa pelkkää sitruscurdia myös kakkujen ja kääretorttujen täytteissä, jälkiruoissa, paahtoleivällä, teeleipien, vohveleiden tai ohukaisten kanssa jne.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 336 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 36,8 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 10,4 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • vehnäjauhoja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search