Chocolate eclairs eli suklaiset tuulihatut

Chocolate eclairs eli suklaiset tuulihatut
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Chocolate eclairs eli suklaiset tuulihatut

Chocolate eclairs eli suklaiset tuulihatut

Chocolate eclairs on alkuperältään ranskalainen täyteläisen suklainen herkku. Pitkulaiset tuulihatut täytetään pehmeällä vaniljakiisselillä ja kuorrutetaan tummalla suklaalla. Värikkäät koristeet ilostuttavat kahvipöydässä.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset20 leivosta

20 leivosta

Tuulihatut

1 ½ dl
75 g
1 rkl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa

Vaniljatäyte

1 ½ dl
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
maissitärkkelystä
1
vaniljatanko tai 1 mm vaniljajauhetta

Päälle

½ dl
100 g
taloussuklaata
1 dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä

tai 1 dlkuivattuja mansikoita tai vadelmia

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa maito, voi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää jauhot. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kuumenna seosta keskilämmöllä muutama minuutti, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista.
  4. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti joukkoon munat yksitellen. Lusikoi seos pursotinpussiin.
  5. Pursota taikinasta 20 pitkulaista (n. 6 - 7 cm) tankoa leivinpaperille uunipellille. Paista uunissa n. 25 min tai kunnes kullanruskeita. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.
  6. Valmista vaniljatäyte: Mittaa täytteen ainekset kattilaan, raaputa vaniljatangon sisältä ainoastaan siemenet. Sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedelle ja kuumenna samalla sekoitellen. Anna kiehua muutama min, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Tee jäähtyneiden tuulihattutankojen päähän reikä ja pursota täyte sisään.
  7. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Nosta liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa ja sekoittele, kunnes tasaista. Kasta tuulihatut suklaakuorrutteessa. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä ja/tai kuivattuja marjoja.
  8. Tarjoa kahvipöydässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›