Siirry sisältöön
Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith on Walesista kotoisin oleva maustekakku. Kakun erikoisuutena siinä käytettävät rusinat liotetaan vahvassa teessä, josta tulee kakulle ominainen aromikas maku.

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g (6,66 dl) rusinoita
  • 1½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 4 dl vahvaa teetä, earl grey
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 kananmuna
  • 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta

Ohje

  1. Liota rusinoita ja sokeria teessä yön yli.
  2. Lisää muut raaka-aineet, voi pehmeänä tai sulana. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 150 asteessa n. 2 h. Peitä foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.
  4. Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 40,3 g
Rasva 6,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,5 g
Ravintokuitu 5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search