Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

14 h 10 min
helppo
260 kcal / 100g
2
4

Bara Brith on Walesista kotoisin oleva maustekakku. Kakun erikoisuutena siinä käytettävät rusinat liotetaan vahvassa teessä, josta tulee kakulle ominainen aromikas maku.

Ainekset

12 annosta
400 g
rusinoita
1 ½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
4 dl
vahvaa teetä , earl grey
100 g
1
kananmuna
5 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Liota rusinoita ja sokeria teessä yön yli.
  2. Lisää muut raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 150 asteessa n. 2 h. Peitä foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.
  4. Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
6 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

ValioAnna Koekeittiöltä18.12.2017 kello 11:08
Hei nimetön 17.12.2017 kello 22:39! Huomiosi on osa totuutta, annan kaikille tekemillemme ohjeille viisi tähteä. Teemme ruokaohjeita täydellä sydämellä ja vain ohjeet, jotka läpäisevät tiimimme tarkan ja huolellisen arvioinnin julkaistaan tänne Valio.fi/reseptit -sivuille. Ohjeet, jotka ansaitsevat mielestämme vähemmän kuin viisi tähteä palautetaan työpöydälle ja niitä hiotaan, kunnes ne ovat parhaita mahdollisia.
Nimetön17.12.2017 kello 22:39
Anna koekeittiöstä antaa aina omille ohjeilleen täydet viisi tähteä!
ValioAnna Koekeittiöltä12.12.2016 kello 15:19
Hei, ohjeen voi toki halutessaan tehdä myös tavallisista vehnäjauhoista, mutta täysjyväjauhoista valmistuu maukkaampi kakku :).