
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
14 h
Yhteensä
14 h 10 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni150°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g (6,66 dl) rusinoita
- 1½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
- 4 dl vahvaa teetä, earl grey
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1 kananmuna
- 5 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Liota rusinoita ja sokeria teessä yön yli.
- Lisää muut raaka-aineet, voi pehmeänä tai sulana. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan.
- Paista uunin ala-/keskiosassa 150 asteessa n. 2 h. Peitä foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.
- Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
253 kcal
Proteiini
4,3 g
Hiilihydraatti
40,3 g
Rasva
6,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,5 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa