Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith eli Walesilainen hedelmäkakku

Bara Brith on Walesista kotoisin oleva maustekakku. Kakun erikoisuutena siinä käytettävät rusinat liotetaan vahvassa teessä, josta tulee kakulle ominainen aromikas maku.

Valmistusaika

Työaika
10 min
liotus
12 h
uunissa
2 h
Yhteensä
14 h 10 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
400 g
rusinoita
1 ½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
4 dl
vahvaa teetä , earl grey
100 g
1
kananmuna
5 dl
täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Liota rusinoita ja sokeria teessä yön yli.
  2. Lisää muut raaka-aineet, voi pehmeänä tai sulana. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun leipävuokaan.
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 150 asteessa n. 2 h. Peitä foliolla 45 minuutin jälkeen, jotta pinta ei tummu liikaa.
  4. Tarjoa jäähtyneenä. Säilytä peitettynä huoneenlämmössä tai jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
260 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
42 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
5 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›