Aprikoosi-pähkinäleipä

Aprikoosi-pähkinäleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Aprikoosi-pähkinäleipä

Aprikoosi-pähkinäleipä

Leipä tuoksuu tuoreena huumaavalta ja maistuu sitäkin paremmalta. Tässä mehevässä leivässä maistuvat aprikoosi ja pähkinät.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
45 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 leipää

2 leipää
5 dl
50 g
hiivaa
¼ dl
siirappia tai hunajaa
2 tl
suolaa
n. 9 dl
vehnäjauhoja
125 g
kuivattua, pehmeää aprikoosia
100 g (n. 2 dl)
hasselpähkinöitä
50 g

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, siirappi ja suola.
  2. Sekoita osa jauhoista maitoseokseen.
  3. Lisää kuutioidut aprikoosit ja karkeasti rouhitut pähkinät.
  4. Alusta loput jauhot vähitellen ja pehmeä tai sulatettu, jäähtynyt voi taikinaan.
  5. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
  6. Jaa taikina kahteen osaan. Erota kummastakin taikinapalasta pieni pala. Leivo isommat palat pitkänomaisiksi leiviksi. Pane kohoamaan pitkänomaisiin voideltuihin vuokiin (n. 1 1/2 l). Leivo pienistä paloista säikeet leipien keskelle. Kohota leivät liinan alla.
  7. Leikkaa säikeisiin saksilla viillot ja käännä leikattuja osia vuoroin leivän kummallekin puolelle. Paina kärkiä alaspäin taikinaan. Voitele munalla
  8. Paista leivät 200 asteessa n. 20 min tai kunnes ovat kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
261 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›