Kello viiden tee eli Afternoon Tea

Kello viiden tee eli Afternoon Tea
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kello viiden tee eli Afternoon Tea

Kello viiden tee eli Afternoon Tea

Kello viiden tee eli iltapäivätee on brittiläinen klassikko, johon nimensä mukaisesti kuuluu teetä sekä pieniä suolaisia ja makeita syötäviä. Skonssit ja hyydytetty, karamellimäinen kerma ovat tärkeä osa kello viiden teetä. Iltapäivätee ihastuttaa monenlaisissa hetkissä.

Valmistusaika

Työaika
2 h
uunissa
10 h
tekeytyminen
12 h
Yhteensä
24 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
22 arvostelua

Ainekset8 henkilölle

8 henkilölle

Skonssit

4 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
75 g
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 ½ dl
2 rkl
sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori
kananmuna , voiteluun

Clotted cream eli hyydytetty kerma

2 prk (à 2 dl)

Minisandwichit

6 viipaletta
paahtoleipää
1 tlk (200/150 g)
tonnikalaa, MSC-sertifioitu
1 rasia (200 g)
200 g
kurkkua
basilikan lehtiä

Lisäksi

bebe-leivoksia , ks. erillinen ohje
macarons-leivoksia
teetä

Ohje

  1. Kello viiden tee koostuu laadukkaasta, haudutetusta teestä ja pienistä makeista ja suolaisista syötävistä. Tästä ohjeesta löydät muutamia ehdotuksia iltapäiväteekattaukseen. Kaikkea ei välttämättä tarvitse tehdä itse, vaan esim. valmiit macarons-leivokset ovat helppo ja herkullinen lisä iltapäiväteelle. Brittiläisen Afternoon Tean eli iltapäiväteen viimeistelee koristeelliset tarjoiluastiat sekä kukkakupit.
  2. Clotted cream

  3. Kaada kerma uunivuokaan, peitä foliolla. Laita uuniin 80 asteeseen 10 – 12 tunniksi. Nosta astia huoneenlämpöön jäähtymään ja siirrä se sitten jää­ kaappiin. Anna olla jääkaapissa yön yli.
  4. Kuori kerman pinnalta varoen pois ketto eli kalvo. Kaavi jähmettynyt kerma lusikal­la varoen, jäljelle jäävän heran voi käyttää vaikkapa leipätaikinaan tai puuroon.
  5. Clotted creamin sijaan voit käyttää kermavaahtoa tai ripauksella fariinisokeria maustettua smetanaa.
  6. Skonssit

  7. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi jauhojen joukkoon. Lisää maito, sitruunamehu ja -sitruunan raastettu kuori. Sekoita tasaiseksi, vältä vaivaamista.
  8. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta pyöreällä muotilla leivonnaisia ja nosta leivinpaperille uunipellille. Voitele leivonnaiset kananmunalla.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  10. Tarjoa clotted creamin ja hillon kera.
  11. Minisandwichit

  12. Sekoita valutettu tonnikala ja tuorejuusto. Levitä tahnaa leiville ohuelti. Lisää kolmen leivän päälle viipaloitua kurkkua sekä basilikan lehtiä. Paina toiset kolme leipää kansiksi. Leikkaa neljäksi tai kahdeksaksi pieneksi kolmioleiväksi.
Lisukkeeksi
Bebet
1 h

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
380 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
33 g
Tyydyttynyt rasva
19 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.