Siirry sisältöön
Parhaat puolukkareseptit

Raaka-aine

Tätä kaikkea valmistat puolukoista

Makeaa vai suolaista? Siinäpä vasta kysymys, kun puolukoista puhutaan. Tässä reseptit ihaniin puolukkaherkkuihin: puolukkapiirakkaan, puolukkahilloon, pehmeän puolukkaiseen vispipuuroon sekä moneen muuhun.

Puolukkaleivonnaiset ja puolukkajälkkärit

Puolukka ja kinuski on klassikkoyhdistelmä, joka toimii aina. Kokeile esimerkiksi suositusta banaani-toffeepiirakasta eli banoffeesta innoituksensa saanutta puoloffeeta, jossa kinuski kesyttää kirpsakat puolukat vastustamattomaksi herkuksi. Lempeämmäksi puolukat kesyyntyvät myös täyteläisessä juustokakussa sekä valkosuklaan seuralaisena valkosuklaa-puolukkatäytekakussa. Perinteisempien puolukkaleivonnaisten ystävä leipoo puolukkapiirakan tai herkullisen puolukkakukon. Puolukkahillo juustojen seuralaisena on täydellinen jälkiruoka.

Puolukkaista makua valmiissa paketissa

Jos kaipaat puolukan kirpeyttä, mutta marjaonni ei suosinut, kokeile herkullisen puolukkaisia tuotteitamme. Niillä pääset marjojen makuun alta aikayksikön!

Tip icon

Tiesitkö tätä puolukoista?

  • Ensimmäiset puolukat kypsyvät tavallisesti syyskuun alussa ja satokausi jatkuu lokakuun puoleen väliin. Varmimmin puolukoita löytää kangasmetsistä, mutta paikoittain marjoja kasvaa myös rämeillä ja korpimetsissä.
  • Ruokien ja hillojen lisäksi puolukoiden makumaailma sopii mainiosti myös juomiin. Kokeile esimerkiksi puolukkamehusta valmistettua raikasta puolukkamojitoa, alkoholitonta puolukka-vadelmamocktailia tai nopeaa puolukkasimaa.
  • Yleisin tapa säilöä puolukoita on puolukoiden pakastus, joko sellaisenaan tai survoksena. Lisäksi puolukoita voi säilöä hillona tai vaikkapa mehuna.

Search