Puolukkarahkakakku

Puolukkarahkakakku

1 h 10 min
keskitaso
244 kcal / 100g
4
9

Mehevä kakku kätkee sisälleen raikkaan puolukkarahkatäytteen. Tarjoa kakku haaleana vaniljakastikeen kanssa.

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
1 ½ dl
sokeria
2
kananmunaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Täyte

1 prk (250 g)
1 rkl
sitruunamehua
1
kananmuna
1 tl
vaniljasokeria
¾ dl
sokeria
4 dl
puolukoita

Tarjoiluun

tomusokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito nopeasti sekoittaen
  2. Laita irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada puolet taikinasta vuokaan, levitä tasaiseksi. Sekoita keskenään täytteen aineet. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle. Levitä loppu taikina pinnalle tasaisesti
  3. Paista 175 asteessa n. 45 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kakku on kypsä
  4. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
244 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
11 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)