Siirry sisältöön
Puolukka-porkkanapiirakka

Puolukka-porkkanapiirakka

Syksyisessä marjapiirakassa maistuvat hapokas puolukka ja mehevän makea porkkana. Tämä makupari sopii kaikessa yllättävyydessään perinteisen pullapohjaisen piirakan täytteeksi kuin nenä päähän.

Puolukka-porkkanapiirakka

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 25 g hiivaa
  • 1 luomu kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g
    Valio Luomu™ voita sulatettuna
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Täyte

  • 4 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 3-4 dl (400 g)
    hienoksi raastettua porkkanaa
  • 2 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • ½ dl perunajauhoja

Voiteluun

  • 0 kg luomu kananmunaa

Ohje

  1. Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonnut taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Kohota hyvin liinan alla. (Jos taikinalevyä jää yli, jätä se liinalla peitettynä pöydälle kohoamaan ja tee siitä koristenauhoja piirakan päälle.)
  4. Yhdistä täytteen aineet. Voitele ensin kohonneen piirakan reunat. Levitä täyte piirakalle. Lisää päälle munalla voidellut koristenauhat.
  5. Paista piirakka uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää 1 pussi kuivahiivaa taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 211 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 35,4 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • luomu kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search