Puolukka-porkkanapiirakka

Puolukka-porkkanapiirakka

1 h 35 min
keskitaso
234 kcal / 100g
0
0

Syksyisessä marjapiirakassa maistuvat hapokas puolukka ja mehevän makea porkkana. Tämä makupari sopii kaikessa yllättävyydessään perinteisen pullapohjaisen piirakan täytteeksi kuin nenä päähän.

Ainekset

1 uunipellillinen
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1
luomu kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 tl
kardemummaa
n. 7 1/2 dl
vehnäjauhoja
100 g

Täyte

4 dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta
3 - 4 dl (400 g)
hienoksi raastettua porkkanaa
2 dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
½ dl
perunajauhoja

Voiteluun

luomu kananmunaa

Ohje

  1. Murenna tuore hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli kohonnut taikina uunipannun kokoiseksi levyksi. Kohota hyvin liinan alla. (Jos taikinalevyä jää yli, jätä se liinalla peitettynä pöydälle kohoamaan ja tee siitä koristenauhoja piirakan päälle.)
  4. Yhdistä täytteen aineet. Voitele ensin kohonneen piirakan reunat. Levitä täyte piirakalle. Lisää päälle munalla voidellut koristenauhat.
  5. Paista piirakka uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

* Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi. Lisää 1 pussi kuivahiivaa taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
234 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
6 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
33 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)