Juusto-puolukkapiiras

Juusto-puolukkapiiras

1 h 10 min
keskitaso
247 kcal / 100g
2
0

Juusto-puolukkapiiraassa maistuvat tutut suomalaiset maut yllättävässä muodossa. Kermaviilitäytteeseen lisätään leipäjuustoa ja puolukoita. Tarjoile vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

8 annosta

Pohja

75 g
½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
kardemummaa
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

200 g
leipäjuustoa
1 pussi (200 g)
puolukoita
3
kananmunaa
1 prk (200 g)
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Tarjoiluun

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon muna ja yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina halkaisijaltaan n. 27 cm:n piirasvuokaan.
  2. Levitä pohjalle kuutioitu juusto ja puolukat. Sekoita munat haarukalla ja lisää joukkoon kermaviili sekä sokerit. Kaada vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa n. 40 min. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella, ettei piiras tummu liikaa.
  4. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
247 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
14 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
246 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)