Vaniljainen puolukkapiiras

Vaniljainen puolukkapiiras
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vaniljainen puolukkapiiras

Vaniljainen puolukkapiiras

Vaniljainen puolukkapiiras tarjoaa hemmotteluhetken arjen kiireiden keskellä. Voit käyttää täytteessä myös herukoita tai mustikoita.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta

Pohja

100 g
½ dl
sokeria
1
kananmuna
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruishiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Täyte

2 prk (à 200 g)
1
kananmuna
½ dl
sokeria
1 ½ dl
puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hetken sähkövatkaimella tai puuhaarukalla.
  2. Lisää muna vatkaten. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 25 - 26 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita rahka, muna ja sokeri. Kaada seos taikinapohjalle. Ripota marjat rahkaseoksen päälle, suurempi osa reunoille, muutama keskelle piirasta.
  4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25 min tai kunnes kypsä.
Vinkki

Vinkki

* Käytä itsetehdyn pohjan tilalla 1 pak (400 g) valmista murotaikinaa. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alaosassa n. 18 min eli kunnes se alkaa ruskistua hiukan pinnalta. Sekoita rahka, muna ja sokeri. Kaada seos puolikypsälle pohjalle. Ripota pinnalle marjat. Paista 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes piiras on kypsä.* Voit korvata puolukat punaherukoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
264 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.