Siirry sisältöön
Vaniljainen puolukkapiiras

Vaniljainen puolukkapiiras

Vaniljainen puolukkapiiras tarjoaa hemmotteluhetken arjen kiireiden keskellä. Voit käyttää täytteessä myös herukoita tai mustikoita.

Vaniljainen puolukkapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • ½ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 90 g puolukoita

Ohje

  1. Vatkaa pehmeää voita ja sokeria hetken sähkövatkaimella tai puuhaarukalla.
  2. Lisää muna vatkaten. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 25 - 26 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita rahka, muna ja sokeri. Kaada seos taikinapohjalle. Ripota marjat rahkaseoksen päälle, suurempi osa reunoille, muutama keskelle piirasta.
  4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 25 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Käytä itsetehdyn pohjan tilalla 1 pak (400 g) valmista murotaikinaa. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alaosassa n. 18 min eli kunnes se alkaa ruskistua hiukan pinnalta. Sekoita rahka, muna ja sokeri. Kaada seos puolikypsälle pohjalle. Ripota pinnalle marjat. Paista 200 asteessa 15 - 20 min tai kunnes piiras on kypsä.

Voit korvata puolukat punaherukoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 252 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 27,1 g
Rasva 13 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search