Puolukkainen mallasleipä

Puolukkainen mallasleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukkainen mallasleipä

Puolukkainen mallasleipä

Puolukkainen mallasleipä on mehevä, tummanpuhuva leipä, jonka maut sopivat erinomaisesti talven juhliin.

Valmistusaika

Työaika
30 min
kohotus
45 min
uunissa / pellillinen
45 min
Yhteensä
2 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset3 leipää

3 leipää
5 dl
vettä
1 dl
kaljamaltaita
3 dl
sokeroitua puolukkasurvosta
75 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
1 rkl
pomeranssinkuorta
1 dl
n. 14 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Sekoita maltaat veteen ja keitä n. 15 min. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, puolukkasurvos, mausteet ja maitojauhe. Alusta taikinaan jauhot ja Oivariini. Kohota.
  2. Leivo taikinasta kolme limppua. Kohota ne ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 45 min. Voitele lämpiminä siirappivedellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›