Puolukkainen mallasleipä

Puolukkainen mallasleipä

Puolukkainen mallasleipä on mehevä, tummanpuhuva leipä, jonka maut sopivat erinomaisesti talven juhliin.

2 h
keskitaso
258 kcal / 100g
1

Ainekset3 leipää

3 leipää
5 dl
vettä
1 dl
kaljamaltaita
3 dl
sokeroitua puolukkasurvosta
75 g
hiivaa
2 tl
suolaa
½ dl
siirappia
1 rkl
pomeranssinkuorta
1 dl
n. 14 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl

Voiteluun

½ dl
vettä
½ dl
siirappia

Ohje

  1. Sekoita maltaat veteen ja keitä n. 15 min. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, puolukkasurvos, mausteet ja maitojauhe. Alusta taikinaan jauhot ja Oivariini. Kohota.
  2. Leivo taikinasta kolme limppua. Kohota ne ja leikkaa ristiviilto kohonneisiin leipiin
  3. Kypsennä 175 asteessa n. 45 min. Voitele lämpiminä siirappivedellä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›