Valkosuklaa-puolukkamaljat

Valkosuklaa-puolukkamaljat

2 h 15 min
keskitaso
220 kcal / 100g
2
0

Sulata kerman joukkoon valkosuklaata ja jäähdytä se kylmäksi. Näin saat valkosuklaakermaa, jonka voit vaahdottaa erilaisiin jälkiruokiin ja muihin herkkuihin.

Ainekset

8 annosta
2 dl
140 g
valkosuklaata
1 prk (250 g)
½ tl
vaniljasokeria
3 dl
puolukoita

Lumipuolukat

1 dl
puolukoita
½ dl
tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä kerma kattilassa. Siirrä pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi
  2. Yhdistä maitorahka ja vaniljasokeri. Vatkaa valkosuklaa-kermaseos vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää vaahto rahkaseoksen joukkoon.
  3. Kokoa maljoihin kerroksittain vaahto-rahkaseosta ja puolukoita. Peitä maljat ja nosta jääkaappiin.
  4. Valmista lumipuolukoita pyörittelemällä puolukat tomusokerissa ja pakasta. Ripottele puolukoita annosten pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
220 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
15 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)