Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku

1 h 30 min
keskitaso
269 kcal / 100g
7
10

Puolukka-juustokakku on herkullinen yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja juustokakun pehmeyttä.

Ainekset

12 annosta

Pohja

100 g
¾ dl
sokeria tai fariinisokeria
1 pieni
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

1 prk (250 g)
1 rasia (200 g)
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
2
valkuaista
2 dl
sokeria
2 dl
puolukoita

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pingota irtopohjavuokaan (Ø n. 24 cm) leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Mittaa kulhoon rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset sekä puolet sokerista.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput sokerista pieninä erinä. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ympäri.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä se ja kokonaiset puolukat valkuais-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa. Peitä leivinpaperilla, kun kakku on ollut uunissa 30 min, jotta pinta ei tummu liikaa. Paista vielä n. 20 min tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä. Irrota vuoan reuna.

Vinkki

Siivilöi halutessasi kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Ripota kakun pinnalle n. 1 dl puolukoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
12 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)