Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku

Puolukka-juustokakku on herkullinen yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja juustokakun pehmeyttä.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
50 min
Yhteensä
1 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta

Pohja

100 g
¾ dl
sokeria tai fariinisokeria
1 pieni
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
1 rasia (200 g)
2 tl
sitruunamehua
1 rkl
perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
2
valkuaista
2 dl
sokeria
2 dl
puolukoita

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pingota irtopohjavuokaan (Ø n. 24 cm) leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
    Sekoita pehmeä voi ja sokeri.  Lisää muna, sekoita tasaiseksi. Lisää jauho-leivinjauheseos. Pingota irtopohjavuokaan (Ø n. 24 cm) leivinpaperi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  2. Mittaa kulhoon rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset sekä puolet sokerista.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vaahtoon loput sokerista pieninä erinä. Vatkaa, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää ja pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ympäri.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä se ja kokonaiset puolukat valkuais-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan.
  5. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa. Peitä leivinpaperilla, kun kakku on ollut uunissa 30 min, jotta pinta ei tummu liikaa. Paista vielä n. 20 min tai kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä. Irrota vuoan reuna.
Vinkki

Vinkki

Siivilöi halutessasi kakun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Ripota kakun pinnalle n. 1 dl puolukoita.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
269 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›