Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vispipuuro

Vispipuuro, lappapuuro ja marjapuuro, rakkaalla reseptillä on monta nimeä. Puuro valmistetaan mannasuurimoista ja marjamehusta, ja vatkataan kuohkeaksi, vaaleanpunaiseksi jälkiruoaksi. Puolukkapuuro on ihanaa kylmän maidon kera.

Vispipuuro
Vispipuuro

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 7 dl vettä
  • 2 dl (120 g) puolukka- tai punaherukkasurvosta
  • 1 dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 1 dl mannasuurimoita

Tarjoiluun


Ohje

  1. Mittaa vesi ja marjasurvos kattilaan. Keitä n. 3 min. Siivilöi seos halutessasi.
  2. Kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi. Lisää sokeri ja suola. Sekoita joukkoon mannasuurimot.
  3. Anna puuron kiehua n. 10 min. Sekoita välillä.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa ja vaaleanpunaista.
  5. Tarjoa kylmän maitojuoman / maidon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 64 kcal
Proteiini 0,8 g
Hiilihydraatti 14,4 g
Rasva 0,2 g
Tyydyttynyt rasva 0 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Eila® maitojuomaa 3%
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search