Vispipuuro

Vispipuuro

15 min
keskitaso
70 kcal / 100g
11
4

Vispipuuro valmistetaan mannasuurimoista ja marjamehusta, ja vatkataan kuohkeaksi, vaaleanpunaiseksi jälkiruoaksi. Tarjoile kylmän maidon kera.

Ainekset

5 annosta
7 dl
vettä
2 dl
puolukka- tai punaherukkasurvosta (3 dl kokonaisia marjoja)
¼ tl
suolaa
1 dl
sokeria
1 dl
mannasuurimoita

Tarjoiluun

Ohje

  1. Mittaa vesi ja marjasurvos kattilaan. Keitä n. 3 min. Siivilöi seos halutessasi.
  2. Kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri ja mannasuurimot. Anna puuron kiehua 8 - 10 min. Sekoita välillä.
  3. Jäähdytä puuro. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa ja vaaleanpunaista.
  4. Tarjoa kylmän maidon kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
70 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
0 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)