Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Puolukkahillo

Vähäsokerisen, mutta erityisen maukkaan ja hyvin säilyvän puolukkahillon saat käyttämällä luomumustikkamehua hillon makeutuksessa ja chiansiemeniä hillon jämäköitymiseen. Mikäli kaipaat enemmän makeutta, voit lisätä hilloon hiukan hillosokeria.

Puolukkahillo
Puolukkahillo

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l (500 g) puolukkaa
  • 2 dl
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehua
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu maistuu raikkaalta ja kotoisalta. Laadukas ja herkullinen aamiais- ja välipalajuoma sisältää mustikkamehua…
    Valio Hedelmätarha® luomumustikkamehu 1 l
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 2 tl vaniljasokeria

Ohje

  1. Mittaa kattilaan puhdistetut marjat, mehu ja siemenet. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Keitä hilloa miedolla lämmöllä ilman kantta muutaman kerran sekoittaen n. 30 min. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
  3. Jaa hillo kuumana desinfioituihin lasipurkkeihin tai -tölkkeihin.
  4. Sulje heti ja anna jäähtyä, jolloin purkkeihin muodostuu umpio ja hillo säilyy hyvin.

Vinkki

Kuumana hillo on hiukan juoksevaa, mutta jäähtyessään se tanakoituu.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal
Proteiini 0,7 g
Hiilihydraatti 9,9 g
Rasva 1,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 2,2 g
Suola 0 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search