Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä

Monien suosikki, saaristolaisleipä, onnistuu myös kotikeittiössä. Tässä saaristolaisleivässä maistuu puolukka.

3 h 5 min
keskitaso
196 kcal / 100g
1
0

Ainekset2 isoa vuokaleipää

2 isoa vuokaleipää
1 l
50 g
hiivaa
3 dl
siirappia
2 dl
sokeroimatonta puolukkasurvosta
3 dl
vehnäleseitä tai kauraleseitä
3 dl
kaljamaltaita tai mämmimaltaita
4 dl
ruisjauhoja
2 tl
suolaa
n. 1 l
(karkeita) vehnäjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  2. Jaa taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan. Kohota n. 1 t 30 min.
  3. Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun leipien pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Kokonaispaistoaika on noin 1 t 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
196 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
1 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
5 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)