
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 45 min
Yhteensä
3 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 3 dl siirappia
- 2 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 3 dl vehnäleseitä tai kauraleseitä
- 3 dl kaljamaltaita tai mämmimaltaita
- 4 dl ruisjauhoja
- 2 tl suolaa
- 8 dl (karkeita) vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Jaa taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan. Kohota n. 1 t 30 min.
- Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun leipien pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Kokonaispaistoaika on noin 1 t 15 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
39,6 g
Rasva
0,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
4,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa