Siirry sisältöön
Puolukkainen saaristolaisleipä

Puolukkainen saaristolaisleipä

Monien suosikki, saaristolaisleipä, onnistuu myös kotikeittiössä. Tässä saaristolaisleivässä maistuu puolukka.

Puolukkainen saaristolaisleipä

Ainesosat

isoa vuokaleipää

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 2 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 3 dl vehnäleseitä tai kauraleseitä
  • 3 dl kaljamaltaita tai mämmimaltaita
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 8 dl (karkeita) vehnäjauhoja

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  2. Jaa taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan. Kohota n. 1 t 30 min.
  3. Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun leipien pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Kokonaispaistoaika on noin 1 t 15 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 201 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 0,8 g
Tyydyttynyt rasva 0,1 g
Ravintokuitu 4,2 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search