Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
2 h 45 min
Yhteensä
3 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.25
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
isoa vuokaleipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 l
Valio piimääValio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
- 50 g hiivaa
- 3 dl siirappia
- 2 dl sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 3 dl vehnäleseitä tai kauraleseitä
- 3 dl kaljamaltaita tai mämmimaltaita
- 4 dl ruisjauhoja
- 2 tl suolaa
- 8 dl (karkeita) vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää loput aineet puuhaarukalla sekoittaen. Sekoita taikina hyvin, mutta älä vaivaa liikaa. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
- Jaa taikina kahteen voideltuun, pitkänomaiseen leipävuokaan. Kohota n. 1 t 30 min.
- Paista leipiä aluksi 175 asteessa. Kun leipien pinta alkaa tummua, alenna lämpötilaa 160 asteeseen. Peitä leivät kevyesti alumiinifoliolla. Kokonaispaistoaika on noin 1 t 15 min.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
5,8 g
Hiilihydraatti
39,6 g
Rasva
0,8 g
Tyydyttynyt rasva
0,1 g
Ravintokuitu
4,2 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.