Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuren luontainen makeus ja puolukoiden hapokkuus sopivat hyvin yhteen kanelitangon maustamassa hillossa, joka on suunniteltu eritysesti juustojen kanssa tarjottavaksi. Hillo sopii loistavasti myös tummien lihapatojen tai vahvan makuisten liharuokien lisukkeeksi.

Ainekset1 annos eli n. 500 g

1 annos eli n. 500 g
500 g
punajuuria
½ dl
vettä
1 mm (1 ml)
suolaa
1
kanelitanko
2 ½ dl
hillosokeria
2 dl (100 g)
puolukkaa

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi punajuuret pieniksi kuutioiksi.
  2. Lisää punajuurikuutiot, vesi, suola ja kanelitanko kattilaan. Keitä kannen alla 20 min, sekoita välillä.
  3. Sekoita joukkoon hillosokeri ja puolukat. Keitä ilman kantta 15 min.
  4. Poista kanelitanko. Kaada hillo lasipurkkiin. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä kylmään. Seos paksuuntuu hillomaiseksi ja on valmis seuraavana päivänä.
  5. Tarjoa punajuuri-puolukkahillo Valio herkuttelujuustojen kanssa. Hillo sopii myös vahvan makuisten liharuokien lisukkeeksi.

Vinkki

Jos haluat hillolle pitkän säilyvyyden, tulee puhtaat purkit kuumentaa sanomalehtiin käärittyinä (helpompi käsitellä) uunissa 100 asteessa 15 min ennen täyttämistä. Purkkien kannet tulee keittää kiehuvassa vedessä ja sulkea niillä purkit heti täytön jälkeen. Sekä purkin että kannen tulee olla kuumia täytettäessä (-> purkki suoraan uunista / kansi kiehuvasta vedestä).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
11 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›