Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuri-puolukkahillo
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuri-puolukkahillo

Punajuuren luontainen makeus ja puolukoiden hapokkuus sopivat hyvin yhteen kanelitangon maustamassa hillossa, joka on suunniteltu eritysesti juustojen kanssa tarjottavaksi. Hillo sopii loistavasti myös tummien lihapatojen tai vahvan makuisten liharuokien lisukkeeksi.

Valmistusaika

Työaika
25 min
tekeytyminen
24 h
hauduttaminen
35 min
Yhteensä
25 h

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset1 annos eli n. 500 g

1 annos eli n. 500 g
500 g
punajuuria
½ dl
vettä
1 mm (1 ml)
suolaa
1
kanelitanko
2 ½ dl
hillosokeria
2 dl (100 g)
puolukkaa

Ohje

  1. Kuori ja kuutioi punajuuret pieniksi kuutioiksi.
  2. Lisää punajuurikuutiot, vesi, suola ja kanelitanko kattilaan. Keitä kannen alla 20 min, sekoita välillä.
  3. Sekoita joukkoon hillosokeri ja puolukat. Keitä ilman kantta 15 min.
  4. Poista kanelitanko. Kaada hillo lasipurkkiin. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä kylmään. Seos paksuuntuu hillomaiseksi ja on valmis seuraavana päivänä.
  5. Tarjoa punajuuri-puolukkahillo Valio herkuttelujuustojen kanssa. Hillo sopii myös vahvan makuisten liharuokien lisukkeeksi.
Vinkki

Vinkki

Jos haluat hillolle pitkän säilyvyyden, tulee puhtaat purkit kuumentaa sanomalehtiin käärittyinä (helpompi käsitellä) uunissa 100 asteessa 15 min ennen täyttämistä. Purkkien kannet tulee keittää kiehuvassa vedessä ja sulkea niillä purkit heti täytön jälkeen. Sekä purkin että kannen tulee olla kuumia täytettäessä (-> purkki suoraan uunista / kansi kiehuvasta vedestä).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›