Siirry sisältöön
Omenahyve-kääretorttu

Raaka-aine

Ihanat omenareseptit

Omenapiirakkaa, uuniomenoita vai omenahilloa? Monipuoliset ja herkulliset omenat sopivat ruoanlaittoon sekä leivontaan – ja tietysti syötäväksi ihan sellaisenaan.

Omenapiirakka on ikisuosikki

Omenapiirakka on aina muodissa. Onko parempaa tunnetta kuin lohkaista uunipelliltä pala vasta leivottua piirakkaa kahvin tai kylmän maitolasillisen kanssa nautittavaksi? Kokeile omenapiirakkaa kinuskilla tai AURA®-juustolla ryyditettynä tai leivo ranskalainen tarte tatin sesongin sadosta. Omenahyve viittaa monien mielessä paistokseen, mutta Oulun seudulla omenahyve tunnetaan marengilla aateloituna omenapiirakkana. Tätä hurmaavampaa kahvipöydän herkkua saa etsiä!

Jos kuitenkin mietit tekisitkö omenapiirakkaa vai omenapaistosta, yhdistä nämä kaksi omenaherkkua yhteen ja leivo vastustamattoman hyvä omenapaistospiirakka. Omenapaistospiirakan pohja on tehty tölkissä myytävää raakacroisanttia viipaloimalla. Ja päällä on sitten se paistososuus, eli siirapin makeuttama omena-kauramuruseos. Nam!

Omenapaistokset ja leivonnaiset

Muhkean mehevä vaniljainen omenakakku maistuu erityisen ihanalta teekupillisen kera. Kanelinen omenastruudeli sen sijaan piristää viileää syyspäivää. Jos kaipaat mehevän omenaista, mutta kepeää omenaleivonnaista, kokeile omenahyve-kääretorttua, jonka rapean marenkin pinta kätkee sisälleen mehukkaan itse keitetyn omenahillon.


Tip icon

Tiesitkö tämän omenasta?

  • Omena on yksi maailman vanhimmista hedelmistä.
  • Omena sisältää C- ja K-vitamiineja, flavonoideja sekä runsaasti kuitua.

Search