Omenakakku

Omenakakku

1 h 35 min
keskitaso
324 kcal / 100g
1
0

Saksalaistyyppinen omenakakku maustuu runsaasta mantelista. Mehevä mantelitäyte kerrostuu omenalohkojen kanssa herkulliseksi kokonaisuudeksi. Omenakakun kanssa voi tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, mutta aikuiseen makuun se on ihan parasta calvadosvaahdon kera!

Ainekset

12 annosta

Kakkupohja

1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 dl (70 g)
mantelijauhetta
1 dl
tomusokeria
75 g
½ dl

Täyte

300 g
marsipaania
175 g
¾ dl
sokeria
3
kananmunaa
1 dl
1 dl
vehnäjauhoja
450 - 500 g
hapahkoa omenaa
1 tl
jauhettua inkivääriä

Calvadosvaahto

2 dl
2 dl
2 rkl
calvadosta
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
omenasosetta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja crème fraiche.
  2. Nosta pehmeä taikina pyöreäksi kasaksi tuorekelmun päälle. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Valmista täyte.
  3. Täyte

  4. Vaahdota marsipaani ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin.
  5. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää crème fraiche ja inkivääri. Sekoita lopuksi vehnäjauho täytteseen.
  6. Ota taikina jääkaapista ja taputtele se irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen.
  7. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  8. Levitä täytettä ja omenoita kolme kertaa - aloita täytteestä ja lopeta omenaan. Päälimmäiset omenalohkot voi asetella hieman täytteeseen upottaen esim. kukan muotoon .
  9. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 min.
  10. Anna kakun jäähtyä ennen irrottamista vuoasta. Käytä tarvittaessa apuna veistä.
  11. Tarjoa kakku sellaisenaan tai calvadosvaahdon kanssa.
  12. Calvadosvaahto

  13. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, calvados ja sokerit. Pyöräytä joukkoon omenasosetta jättäen vaahto raidalliseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
324 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
18 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)