
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 70 g (2 dl) mantelijauhetta
- 1 dl tomusokeria
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl
Täyte
-
300 g
marsipaania
- 300 g mantelimassaa
Voit kokeilla myös -
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl
- 1 dl vehnäjauhoja
- 450-500 g hapahkoa omenaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Calvadosvaahto
-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl calvadosta
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl omenasosetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja crème fraiche.
- Nosta pehmeä taikina pyöreäksi kasaksi tuorekelmun päälle. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Valmista täyte.
Täyte
- Vaahdota marsipaani ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin.
- Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää crème fraiche ja inkivääri. Sekoita lopuksi vehnäjauho täytteseen.
- Ota taikina jääkaapista ja taputtele se irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen.
- Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
- Levitä täytettä ja omenoita kolme kertaa - aloita täytteestä ja lopeta omenaan. Päälimmäiset omenalohkot voi asetella hieman täytteeseen upottaen esim. kukan muotoon .
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 min.
- Anna kakun jäähtyä ennen irrottamista vuoasta. Käytä tarvittaessa apuna veistä.
- Tarjoa kakku sellaisenaan tai calvadosvaahdon kanssa.
Calvadosvaahto
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, calvados ja sokerit. Pyöräytä joukkoon omenasosetta jättäen vaahto raidalliseksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
307 kcal
Proteiini
5,4 g
Hiilihydraatti
22,6 g
Rasva
21,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa