Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
55 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 70 g (2 dl) mantelijauhetta
- 1 dl tomusokeria
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl
Täyte
-
300 g
marsipaania
- 300 g mantelimassaa
-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 dl
- 1 dl vehnäjauhoja
- 450-500 g hapahkoa omenaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
Voit kokeilla myös:
Calvadosvaahto
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 dl
Valio turkkilaista jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 2 rkl calvadosta
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl omenasosetta
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja crème fraiche.
- Nosta pehmeä taikina pyöreäksi kasaksi tuorekelmun päälle. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Valmista täyte.
Täyte
- Vaahdota marsipaani ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin.
- Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää crème fraiche ja inkivääri. Sekoita lopuksi vehnäjauho täytteseen.
- Ota taikina jääkaapista ja taputtele se irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen.
- Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
- Levitä täytettä ja omenoita kolme kertaa - aloita täytteestä ja lopeta omenaan. Päälimmäiset omenalohkot voi asetella hieman täytteeseen upottaen esim. kukan muotoon .
- Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 min.
- Anna kakun jäähtyä ennen irrottamista vuoasta. Käytä tarvittaessa apuna veistä.
- Tarjoa kakku sellaisenaan tai calvadosvaahdon kanssa.
Calvadosvaahto
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, calvados ja sokerit. Pyöräytä joukkoon omenasosetta jättäen vaahto raidalliseksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
305 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
21,7 g
Rasva
21,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,2 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.