Saksalaistyyppinen omenakakku maustuu runsaasta mantelista. Mehevä mantelitäyte kerrostuu omenalohkojen kanssa herkulliseksi kokonaisuudeksi. Omenakakun kanssa voi tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, mutta aikuiseen makuun se on ihan parasta calvadosvaahdon kera!
Kakkupohja | |
---|---|
1 ½ dl | vehnäjauhoja |
2 dl (70 g) | mantelijauhetta |
1 dl | tomusokeria |
75 g | |
½ dl | |
Täyte | |
300 g | marsipaania tai 300 gmantelimassaa |
175 g | |
¾ dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
1 dl | |
1 dl | vehnäjauhoja |
450 - 500 g | hapahkoa omenaa |
1 tl | jauhettua inkivääriä |
Calvadosvaahto | |
2 dl | |
2 dl | |
2 rkl | calvadosta |
2 rkl | sokeria |
2 tl | vaniljasokeria |
1 dl | omenasosetta |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.