Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenakakku

Saksalaistyyppinen omenakakku maustuu runsaasta mantelista. Mehevä mantelitäyte kerrostuu omenalohkojen kanssa herkulliseksi kokonaisuudeksi. Omenakakun kanssa voi tarjota kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, mutta aikuiseen makuun se on ihan parasta calvadosvaahdon kera!

Omenakakku
Omenakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

Täyte

  • 300 g
    marsipaania
  • Voit kokeilla myös:
  • 300 g mantelimassaa
  • 175 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 450-500 g hapahkoa omenaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Calvadosvaahto

  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl calvadosta
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omenasosetta

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja crème fraiche.
  2. Nosta pehmeä taikina pyöreäksi kasaksi tuorekelmun päälle. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Valmista täyte.

Täyte

  1. Vaahdota marsipaani ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin.
  2. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää crème fraiche ja inkivääri. Sekoita lopuksi vehnäjauho täytteseen.
  3. Ota taikina jääkaapista ja taputtele se irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen.
  4. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  5. Levitä täytettä ja omenoita kolme kertaa - aloita täytteestä ja lopeta omenaan. Päälimmäiset omenalohkot voi asetella hieman täytteeseen upottaen esim. kukan muotoon .
  6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 55 min.
  7. Anna kakun jäähtyä ennen irrottamista vuoasta. Käytä tarvittaessa apuna veistä.
  8. Tarjoa kakku sellaisenaan tai calvadosvaahdon kanssa.

Calvadosvaahto

  1. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, calvados ja sokerit. Pyöräytä joukkoon omenasosetta jättäen vaahto raidalliseksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 305 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 21,7 g
Rasva 21,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search