Omenabrita

Omenabrita

55 min
keskitaso
286 kcal / 100g
4
5

Rapea marenki, mehevä kakkupohja ja kanelinen omenatäyte, niistä on syksyn herkullisin kakku tehty.

Ainekset

10 annosta
125 g
1 dl
sokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl

Marenki

2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
mantelilastuja

Täyte

3 (250 g)
hapahkoa omenaa
½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
kanelia
2 dl
1 prk (200 g)

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten, säästä valkuaiset marenkiin. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa.
  2. Levitä taikina kahteen leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22- 23 cm) tai uunipellille. Esikypsennä pohjaa uunin keskiosassa 180 asteessa 10 min.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pieninä erinä. Vatkaa kunnes valkuaisvaahto pysyy kulhossa, vaikka kulho käännetään ylösalaisin. Levitä marenki lusikalla pohjalle. Ripota pinnalle mantelilastut. Paista vielä uunin keskiosassa 180 asteessa 15 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  4. Valmista täyte: Kuori ja poista omenista siemenkota. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Laita lohkot pannulle sokerin kanssa. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja omenat kypsyneet hiukan. Mausta vaniljasokerilla ja kanelilla. Anna jäähtyä.
  5. Laita kulhoon kerma ja rahka. Vaahdota.
  6. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Irrota toinen pohjalevy leivinpaperista lastalla ja siirrä varoen tarjoiluvadille. Levitä kerma-rahkaseos ja omenalohkot. Nosta toinen levy päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
286 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
101 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)