Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omena-vaniljakakku

Mehevää kakkua, kirpakoita omenan paloja, täyteläistä vanijlakreemiä ja rapeaa pähkinämurua. Siinä on kakku minun makuuni

Omena-vaniljakakku
Omena-vaniljakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 75 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio Eila® piimää
    Valio Eila® laktoositon rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta hapattamalla. Rasvaton piimä sopii ruoka- tai…
    Valio Eila® rasvaton piimä 1 l laktoositon
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa

Täyte

  • 300 g omenaa kuutioina
  • 1 prk (200 g)
    Valio vaniljakreemiä
    Herkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
    Valio vaniljakreemi 200 g laktoositon

Pekaanimuru

  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 50 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon

Ohje

  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Kaada seos ø 23 - 24 cm:n irtopohja- tai piirakkavuokaan.
  2. Lisää pinnalle kuutoitu omena ja lusikoi vaniljakreemi sinne tänne.
  3. Sekoita murun ainekset keskenään ja ripottele pinnalle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 - 40 min.
  5. Tarjoa jäähtyneenä piimällä notkistetun vaniljakreemin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 11,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search