Siirry sisältöön
Uuniomenat

Uuniomenat

Uuniomenat on syksyn suosikkijälkiruoka. Parhaimmillaan uuniomenat ovat hiukan happamista, kotimaisista omenista tehtynä. Perinteisesti uuniomenat tarjotaan lämpimänä jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Uuniomenat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 kotimaista omenaa
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Tarjoiluun


Ohje

  1. Pese omenat. Poista siemenkodat. Laita uunivuokaan.
  2. Sekoita loput ainekset seokseksi ja työnnä omenoiden koloihin sekä päälle.
  3. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.
  4. Tarjoa hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 145 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 6,9 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Vanilla™ vaniljakastiketta
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search