Uuniomenat

Uuniomenat

Uuniomenat on syksyn suosikkijälkiruoka. Parhaimmillaan uuniomenat ovat hiukan happamista, kotimaisista omenista tehtynä. Perinteisesti uuniomenat tarjotaan lämpimänä jälkiruokana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ainekset4 annosta

4 annosta
6
kotimaista omenaa
1 ½ dl
kaurahiutaleita
50 g
½ dl
fariinisokeria
1 tl
kanelia

Tarjoiluun

Ohje

  1. Pese omenat. Poista siemenkodat. Laita uunivuokaan.
  2. Sekoita loput ainekset seokseksi ja työnnä omenoiden koloihin sekä päälle.
  3. Kypsennä uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa n. 25 min.
  4. Tarjoa hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
134 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
6 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›