Hyppää sisältöön
Biscoff-klementtiinitiramisu

Biscoff-klementtiinitiramisu

Klementtiinien sesonki on loppuvuodesta sopivasti yhdessä talvisten makujen kanssa. Kandeeratuista kekseistä valmistettu biscoff-keksitahna on herkullinen pari jouluisilla mausteilla marinoiduille klementiineille.

Biscoff-klementtiinitiramisu

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g savoiardi-keksiä
  • 3-4  klementiiniä
  • 50 g saksanpähkinää paahdettuna

Biscoff-vaahto

  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • ½ prk (à 400 g) keksitahnaa, biscoff
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl sokeria

Mausteliemi

  • 3 dl
    Valio Hedelmätarha® kolme sitrushedelmää täysmehua
    Valio Hedelmätarha® kolme sitrushedelmää on raikkaan sitruksinen täysmehu appelsiineista, mandariineista ja veriappelsiineista. Sisältää runsaasti C-vitamiinia.
    Valio Hedelmätarha® kolme sitrushedelmää täysmehu 1 l
  • 2-3 rkl mantelilikööriä tai appelsiinilikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 maustepippuria

Ohje

  1. Valmista mausteliemi: mittaa ainekset kattilaan tai kasariin ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen.
  2. Asettele keksit tarjoiluvuoan (n. 15 x 20 cm) pohjalle, kostuta n. 1 dl:lla maustelientä.
  3. Kuori ja viipaloi klementiinit ja laita ne jäljelle jääneeseen mausteliemeen maustumaan.
  4. Sekoita tuorejuusto, keksitahna ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Yhdistä seokset nostellen.
  5. Levitä biscoff-vaahto savoiardi-kekien päälle. Nosta peitettynä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
  6. Viimeistele klementiiniviipaleilla, saksanpähkinöillä ja mausteliemellä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 206 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 17,1 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi