Omena-kauratoskapaistos

Omena-kauratoskapaistos
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Omena-kauratoskapaistos

Omena-kauratoskapaistos

Erilaiset omenoista tehdyt paistokset ovat syksyn suosikkeja. Paistos sopii jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 800 g
hapahkoja omenoita
½ rkl
kanelia
½ dl
sokeria
2 rkl

Kuorrutus

100 g
2 dl
kaurahiutaleita
1 ½ dl (70 g)
mantelilastuja
1 dl
fariinisokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Lisää pannulle Oivariini ja omenalohkot sekä kaneli ja sokeri. Kuullota sekoitellen n. 5 min.
  2. Levitä omenalohkot uunivuokaan.
  3. Valmista kuorrutus: Sulata Oivariini, sekoita joukkoon hiutaleet (ja mantelilastut) sekä fariinisokeri. Levitä kuorrutus omenien päälle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 15 min, kunnes pinta on ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet. Tarkkaile kypsymistä ja alenna tarvittaessa lämpötilaa 200 asteeseen. Omenalajike vaikuttaa kypsymiseen.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa
  6. OMENA-KAURAPAISTOS

  7. Jätä kuorrutuksesta mantelilastut pois ja korvaa ne kaurahiutaleilla (yhteensä 3 1/2 dl).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›