Omena-kauratoskapaistos

Omena-kauratoskapaistos

Erilaiset omenoista tehdyt paistokset ovat syksyn suosikkeja. Paistos sopii jälkiruoaksi tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset6 annosta

6 annosta
n. 800 g
hapahkoja omenoita
½ rkl
kanelia
½ dl
sokeria
2 rkl

Kuorrutus

100 g
2 dl
kaurahiutaleita
1 ½ dl (70 g)
mantelilastuja
1 dl
fariinisokeria

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Lisää pannulle Oivariini ja omenalohkot sekä kaneli ja sokeri. Kuullota sekoitellen n. 5 min.
  2. Levitä omenalohkot uunivuokaan.
  3. Valmista kuorrutus: Sulata Oivariini, sekoita joukkoon hiutaleet (ja mantelilastut) sekä fariinisokeri. Levitä kuorrutus omenien päälle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 15 min, kunnes pinta on ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet. Tarkkaile kypsymistä ja alenna tarvittaessa lämpötilaa 200 asteeseen. Omenalajike vaikuttaa kypsymiseen.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa
  6. OMENA-KAURAPAISTOS

  7. Jätä kuorrutuksesta mantelilastut pois ja korvaa ne kaurahiutaleilla (yhteensä 3 1/2 dl).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
174 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
51 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)