Toscaomenat

Toscaomenat

Toscaomenat maistuvat jälkiruokana vaniljakastikkeen kera koko perheelle. Toscaomeniin kannattaa käyttää kiinteitä, hapahkoja omenia.

50 min
keskitaso
182 kcal / 100g
1
0

Ainekset5 annosta

5 annosta
750 g (5 - 7)
hapahkoa omenaa
75 g
2 dl
mantelilastuja
1 ½ dl
fariinisokeria
1 ½ rkl
vehnäjauhoja
3 rkl

Tarjoiluun

Ohje

  1. Leikkaa omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Kuori omenat halutessasi (kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria).
  2. Leikkaa omenoista viipaleita tai lohkoja. Laita laakeaan uunivuokaan.
  3. Sekoita muut ainekset kattilassa. Kiehauta. Kaada seos omenoiden päälle.
  4. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
  5. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Voit tehdä myös Kotitekoisen vaniljakastikkeen, ks. erillinen ohje.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
182 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
18 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
62 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)