Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omenainen porokeitto

Täyteläinen juusto tuo juhlavaan alku- tai pääruokakeittoon makua ja rakennetta. Mukana on myös raikas omena, joka lisätään keiton valmistamisen lopussa.

Omenainen porokeitto
Omenainen porokeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 75 g purjoa
  • 50 g kylmäsavuporoa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ⅓ tl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 150 g
    Valio Polar® Täyteläinen juustoa
    Valio Polar® Täyteläinen on luonteikas juusto, jossa emmentalille tyypilliset pähkinäiset vivahteet yhdistyvät goudan täyteläisyyteen. Se…
    Valio Polar® Täyteläinen e350 g
  • ⅓ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 (n. 100 g) omena

Pinnalle

  • 0 kg tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja savuporo.
  2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää purjo, savuporo ja sokeri. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi ja ruokakerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 3 - 5 min.
  5. Raasta juusto ja lisää keittoon. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Tarkista keiton sakeus. Lisää halutessasi vettä (n. 1 dl).
  7. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ja kuumenna keitto.
  8. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
  9. Tarjoa alkuruokana (riittää neljälle) tai pääruokana (kahdelle) ruisleivän ja voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 130 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 2,8 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,5 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • valkopippuria
  • tuoretta ruohosipulia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search