Omenainen porokeitto

Omenainen porokeitto

25 min
keskitaso
125 kcal / 100g
1
3

Täyteläinen juusto tuo juhlavaan alku- tai pääruokakeittoon makua ja rakennetta. Mukana on myös raikas omena, joka lisätään keiton valmistamisen lopussa.

Ainekset

2 annosta
pala (75 g)
purjoa
50 g
kylmäsavuporoa
1 rkl
¼ tl
sokeria
2 dl
vettä
2 dl
150 g
¼ tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
1 (n. 100 g)
omena

Pinnalle

tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja savuporo.
  2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää purjo, savuporo ja sokeri. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi ja ruokakerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 3 - 5 min.
  5. Raasta juusto ja lisää keittoon. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Tarkista keiton sakeus. Lisää halutessasi vettä (n. 1 dl).
  7. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ja kuumenna keitto.
  8. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
  9. Tarjoa alkuruokana (riittää neljälle) tai pääruokana (kahdelle) ruisleivän ja voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
125 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
10 g
Suola
4,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
180 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)