Omenainen porokeitto

Omenainen porokeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Omenainen porokeitto

Omenainen porokeitto

Täyteläinen juusto tuo juhlavaan alku- tai pääruokakeittoon makua ja rakennetta. Mukana on myös raikas omena, joka lisätään keiton valmistamisen lopussa.

Valmistusaika

Työaika
25 min
Yhteensä
25 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 annosta

2 annosta
pala (75 g)
purjoa
50 g
kylmäsavuporoa
1 rkl
¼ tl
sokeria
2 dl
vettä
2 dl
150 g
¼ tl
suolaa
ripaus
valkopippuria
1 (n. 100 g)
omena

Pinnalle

tuoretta ruohosipulia

Ohje

  1. Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja savuporo.
  2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää purjo, savuporo ja sokeri. Paista muutama min.
  3. Lisää vesi ja ruokakerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 3 - 5 min.
  5. Raasta juusto ja lisää keittoon. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Tarkista keiton sakeus. Lisää halutessasi vettä (n. 1 dl).
  7. Leikkaa kuorittu omena pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon ja kuumenna keitto.
  8. Ripota pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
  9. Tarjoa alkuruokana (riittää neljälle) tai pääruokana (kahdelle) ruisleivän ja voin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
126 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
4,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›