
Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
125 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 200 g saunapalvikinkkua
- 1 (100 g) sipuli
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
100 g
Valio Oltermanni® Cheddar juustoaValio Oltermanni® Cheddar on mieto kypsytetty cheddar-juusto, jonka raikkaan happamassa maussa on myös aavistus lempeää…
- 1 -2 (200 g) omenaa
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Pippuripekka pippurijuustoLaktoositon Valio ruokakerma Pippuripekka sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja…
- 2 kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vesi, sekoita.
- Voit tehdä piirakan joko irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 22 cm), jolloin siitä tulee korkeampi piiras (kuvassa) tai perinteiseen piirakkavuokaan (Ø 24 - 25 cm). Kakkuvuoka: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen. Piirakkavuoka: Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Siirrä piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
- Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kinkku ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Raasta juusto. Kuori ja kuutioi omena(t), n. 1 x 1 cm.
- Sekoita ruokakerma ja munat kulhossa.
- Levitä kinkku-sipuliseos vuoan pohjalle. Kaada päälle kerma-munaseos.
- Ripottele päälle kuutioitu omena ja sitten juustoraaste.
- Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa piirakka vielä hieman lämpimänä iltapala- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai lounaana salaatin kera.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
216 kcal
Proteiini
7,9 g
Hiilihydraatti
11,9 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa