Omenainen kinkkupiirakka

Omenainen kinkkupiirakka

1 h 15 min
helppo
223 kcal / 100g
5
8

Omena on monikäyttöinen hedelmä, joka sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Anna kinkkupiirakalle piristysruiske omenakuutioilla.

Ainekset

6 annosta

Pohja

125 g
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 rkl
kylmää vettä

Täyte

200 g
saunapalvikinkkua
1 (100 g)
sipuli
1 rkl
100 g
1 -2 (200 g)
omenaa
1 prk (2,5 dl)
2
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Lisää lopuksi vesi, sekoita.
  2. Voit tehdä piirakan joko irtopohjaiseen kakkuvuokaan (Ø 22 cm), jolloin siitä tulee korkeampi piiras (kuvassa) tai perinteiseen piirakkavuokaan (Ø 24 - 25 cm). Kakkuvuoka: Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen. Piirakkavuoka: Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Siirrä piirakkapohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli.
  5. Kuumenna voi paistinpannulla. Lisää kinkku ja sipuli. Paista, kunnes sipuli on kuullottunut.
  6. Raasta juusto. Kuori ja kuutioi omena(t), n. 1 x 1 cm.
  7. Sekoita ruokakerma ja munat kulhossa.
  8. Levitä kinkku-sipuliseos vuoan pohjalle. Kaada päälle kerma-munaseos.
  9. Ripottele päälle kuutioitu omena ja sitten juustoraaste.
  10. Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
  11. Tarjoa piirakka vielä hieman lämpimänä iltapala- tai kahvipöydässä, illanistujaisissa tai lounaana salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
223 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
16 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)