Peruna-kinkkupiiras

Peruna-kinkkupiiras

2 h
keskitaso
193 kcal / 100g
1
2

Arkinen Peruna-kinkkupiiras on mainio ateria vihreän salaatin kanssa tarjottuna.

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 rkl
1 pussi (500 g)
peruna-sipulisekoitusta
1 pieni
purjo
150 g
palvikinkkua
1 pussi
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
hienonnettua persiljaa
4 dl
2
kananmunaa

Ohje

  1. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  3. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 min.
  4. Valmista täyte. Kuumenna rasva pannussa ja lisää pannulle peruna-sipuli-sekoitus, pesty, viipaloitu purjo ja kuutioitu kinkku. Paista, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät
  5. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon juustoraaste sekä mausteet. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle.
  6. Riko munien rakenne haarukalla. Sekoita joukkoon maito. Kaada seos täytteen päälle.
  7. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
193 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
13 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)