Siirry sisältöön
Kinkkupiiras

Kinkkupiiras

Illanistujaisten kestosuosikki on suolainen, ruokaisa kinkkupiiras. Tässä ohjeessa piiraspohjana on kevyt, munaa sisältävä taikina. Tarjoa kinkkupiiraan kanssa raikasta salaattia.

Kinkkupiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1½ dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 kananmuna
  • ¼ tl suolaa
  • 4¼ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 50 g (0,5 dl)
    Valio Oivariini® rasvaa sulatettuna
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®

Täyte

  • 150 g palvikinkkua
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Emmental raastetta
    Valio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
    Valio Emmental e150 g raaste (punaleima)
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Sekoita maito ja muna. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne sekä sulatettu Oivariini puuhaarukalla maito-munaseokseen. Älä vaivaa piirastaikinaa, jotta se ei sitkisty.
  2. Voitele vuoka (halkaisija 26 - 28 cm). Taputtele taikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä pohjalle kuutioitu kinkku ja juustoraaste. Yhdistä munat ja kerma. Mausta seos, lisää persilja ja kaada täyte vuokaan.
  4. Paista kinkkupiiras uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.

Vinkki

Voit valmistaa piirakkapohjaksi myös rahka-voitaikinan (katso ohje suolainen piirakkapohja) tai käyttää myös valmista, pakastettua piirastaikinaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 228 kcal
Proteiini 11,1 g
Hiilihydraatti 18,4 g
Rasva 12 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search