AURA kinkkupiirakka filopohjalla

AURA kinkkupiirakka filopohjalla

Kinkkupiirakka on monien valinta illanistujaisten tai juhlien tarjottavaksi, eikä suotta! Hyvä kinkkupiirakka ei petä koskaan. Tämän kinkkupiirakan täytteessä maistuu perinteiset maut, mutta taikinan korvaa filotaikinalevyt, joilla saat piirakkaan rapean ja kauniin reunan.

3 h 5 min
keskitaso
255 kcal / 100g
0

Ainekset8 palaa

8 palaa

Pohja

½ pkt (à 450 g)
filotaikinalevyjä (pakaste, esim. Kanaki)
100 g

Täyte

1
sipuli
1 - 2 rkl
350 g
palvikinkkua
mustapippuria myllystä
1 pussi (150 g)
3
kananmuna
2 prk (à 150 g)

Ohje

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan, n. 2 t. Valmista sillä aikaa täyte.
  2. Hienonna sipulit. Kuullota pannulla voissa.
  3. Hienonna kinkku ja lisää pannulle. Mausta seos pippurilla. Nosta pannu levyltä.
  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää AURA, crème fraîche ja kinkku-sipuliseos.
  5. Sulata voi. Nosta filotaikinalevyt leivinpaperiarkin päälle työpöydälle. Leikkaa reunasta n. 8 cm:n suikale pois siten, että levystä tulee neliö.
  6. Voitele yhden levyn pinta voisulalla pullasutia käyttäen. Nosta päälle lomittain toinen filolevy. Voitele. Toista tämä, kunnes kaikki levyt ovat päällekkäin.
  7. Siirrä levyt yhdessä leivinpaperin kanssa (tai ilman) pyöreään Ø 23 cm:n irtopohjavuokaan.
  8. Kaada täyte vuokaan.
  9. Paista 175 asteessa alatasolla n. 45 min.
  10. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai haaleana raikkaan salaatin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,3 g
Kalsium
90 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›