Siirry sisältöön
Ketokinkkupiirakka

Ketokinkkupiirakka

Vähähiilihydraattinen ja gluteeniton piirakkapohja syntyy perunakuidusta ja maistuu hiukan rukiiselle. Esipaistaminen tekee pohjasta mukavan rapsakan, jolloin se on herkullinen pari kermaiselle kinkkutäytteelle.

Ketokinkkupiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl perunakuitua, Semper Pofiber
  • 1½ rkl psylliumia, esim. Finax
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl vettä
  • 50 g
    Valio Luomu™ voita sulatettuna
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1 dl
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste

Täyte

  • 200 g saunapalvikinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 2 dl
    Valio Juustomestarin cheddar raastetta
    Valio Juustomestarin cheddar juustoraaste on aromaatinen ja täyteläinen juustoraaste, joka on valmistettu laadukkaasta, kypsytetystä cheddarjuustosta.…
    Valio Juustomestarin e150 g cheddar juustoraaste
  • 2 luomu kananmunaa
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon vesi ja öljy. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min.
  3. Suikaloi kinkku.
  4. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Kuullota halutessasi kasvikset rasvassa.
  5. Kerrosta kinkku, kasvikset ja juustoraaste pohjalle. Sekoita kerma, crème fraîche, munat ja mausteet. Kaada kerma-munaseos vuokaan.
  6. Paista piirakkaan uunin keskiosassa n. 30 min, kunnes täyte on hyytynyt.
  7. Tarjoa vihersaalatin kanssa lounaaksi tai kahvipöydän suolaisena piirakkana.

Vinkki

PIirakka maistuu lämpimänä, mutta kauneimmat palat saat leikattua, jos annan piirakan ensin jäähtyä hyvin. Piirakan voi pakastaa. Vihreä paprika sisältää vähemmän hiilihydraatteja kuin punainen tai keltainen. Halutessasi voit laittaa piirakkaan myös muita vihreitä kasviksia, kuten parsakaalia, parsaa, kesäkurpitsaa tai purjoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 214 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 4,6 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 9,9 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search