Lammaspata

Lammaspata

Lammaspata maistuu erityisesti pääsiäisenä, mutta toki muulloinkin. Tässä ohjeessa padan joukkoon on päätynyt juustoleipää.

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
lampaan ulkofileitä
n.10 (250 g)
salottisipulia
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
3 dl
paistinlientä + vettä
2 dl
Valio omenatäysmehua

tai kuivaa valkoviiniä
½
rosmariinia
½ tl
oreganoa
2 rkl
tummaa suurustejauhetta
1 prk (120 g)
200 g
leipäjuustoa

Paistamiseen

Päälle

tuoretta timjamia tai persiljaa

Ohje

  1. Kuutioi fileet reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla rasvassa ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Huuhdo pannu paistoerien välissä tilkalla vettä ja ota liemi talteen. (Pese pannu tarvittaessa välillä).
  2. Paista puoliksi halkaistut sipulit pannulla ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää siivilöity paistoliemi + vesi sekä mehu tai viini. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 45 - 60 min tai kunnes lihat ovat kypsyneet.
  3. Mausta yrteillä. Lisää suurustejauhe. Keitä 1 min. Tarkista suola. Lisää smetana ja kuutioitu leipäjuusto. Kuumenna.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g
Kalsium
94 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›