Lammaspata

Lammaspata
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lammaspata

Lammaspata maistuu erityisesti pääsiäisenä, mutta toki muulloinkin. Tässä ohjeessa maukas liemi viimeistellään smetanalla.

Valmistusaika

Työaika
1 h 20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
lampaan ulkofileitä
250 g
salottisipulia
¾ tl
suolaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
3 dl
paistinlientä + vettä
2 dl
Valio omenatäysmehua

tai kuivaa valkoviiniä
1 tl
oreganoa
½ tl
rosmariinia
1 prk (120 g)

Paistamiseen

Päälle

tuoretta timjamia tai persiljaa

Ohje

  1. Kuutioi fileet reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla rasvassa ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Huuhdo pannu paistoerien välissä tilkalla vettä ja ota liemi talteen.
  2. Paista puoliksi halkaistut sipulit pannulla ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää siivilöity paistoliemi + vesi sekä mehu tai viini. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 45 - 60 min tai kunnes lihat ovat kypsyneet.
  3. Mausta yrteillä ja tarkista suola. Lisää smetana ja kuumenna.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
148 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›