Aprikoosi-omenapitkot

Aprikoosi-omenapitkot
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä

Aprikoosi-omenapitkot

Aprikoosi-omenapitkot

Aprikoosi-omenapitko sopii kahvipöytään sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
00 arvostelua

Ainekset2 pitkoa

2 pitkoa

Taikina

250 g
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3 isoa
omenaa
1 dl
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl
sitruunamehua

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

2 rkl
raesokeria
2 rkl
mantelirouhetta

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Nypi joukkoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pane se tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin 1/2 tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  3. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi (36 x 36 cm). Jaa levy kahteen osaan. Lusikoi täyte pituussuunnassa keskelle levyä.
  4. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin.
  5. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana vaniljajäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.