Aprikoosi-omenapitkot

Aprikoosi-omenapitkot

1 h
keskitaso
262 kcal / 100g
0
0

Aprikoosi-omenapitko sopii kahvipöytään sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

2 pitkoa

Taikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

3 isoa
omenaa
1 dl
paistonkestävää aprikoosimarmeladia
2 rkl
sitruunamehua

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

2 rkl
raesokeria
2 rkl
mantelirouhetta

Tarjoiluun

Ohje

  1. Sekoita rahkaan pehmeä voi. Nypi joukkoon kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja pane se tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin 1/2 tunniksi.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Lisää marmeladi ja sitruunamehu.
  3. Kauli taikina 3 - 4 mm:n paksuiseksi levyksi (36 x 36 cm). Jaa levy kahteen osaan. Lusikoi täyte pituussuunnassa keskelle levyä.
  4. Leikkaa reunoille jäävä taikina parin cm:n levyisiksi nauhoiksi. Nosta taikinanauhat täytteen päälle vuorotellen ristikkäin.
  5. Voitele pitkot munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 25 min.
  6. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana vaniljajäätelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
262 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
16 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)