Kinuskipitko

Kinuskipitko
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kinuskipitko

Kinuskipitko

Leivo pullapitko vaihteeksi kinuskitäytteellä. Rullaa kinuskitäyte korvapuustien tyyliin taikinan sisään , leikkaa rulla kahtia ja kieputtele pitkoksi.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
20 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset12 viipaletta

12 viipaletta
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
n. 8 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 prk (200 g)

Voiteluun ja pinnalle

kananmunaa
50 g
pekaanipähkinöitä
ripaus
sormisuolaa

Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Kauli jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Levitä kreemi levyn pintaan. Kierrä pitkältä sivulta rullaksi. Leikkaa rulla saksilla tai veitsellä keskeltä pituus-suunnassa puoliksi, mutta jätä päästä muutaman sentin matkalta kiinni.
  5. Kierrä taikinaletit ensin itsensä ympäri ja sitten toistensa ympäri. Anna kohota vedottomassa paikassa peitettynä 10 min..
  6. Voitele kananmunalla ja ripottele pintaan pekaanipähkinöitä ja sormisuolaa.
  7. Paista pitko uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
276 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
45 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.