Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen laskiaispulla

Vegaaniset laskiaispullat syntyvät helposti korvaamalla pullataikinan maito ja muna kaurajuomalla. Pullien täytteessä maistuvat perinteiseen tapaan hillo, mantelimassa ja kasvipohjainen vispi.

Vegaaninen laskiaispulla
Vegaaninen laskiaispulla

Ainesosat

isoa pullaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 dl
    Valio Oddlygood® kaurajuomaa gluteeniton
    Oddlygood® kaurajuomassa on herkullinen ja pehmeä kauran maku. Käytä leivontaan, ruoanlaittoon, smoothieen, puuroon tai nauti…
    Oddlygood® kaurajuoma 1 l UHT gluteeniton
  • 50 g
    hiivaa
  • Voit kokeilla myös:
  • 2 pussia (à 11 g) kuivahiivaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruokaöljyä

Voiteluun ja pinnalle

Täyte


Ohje

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Sekoita. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää öljy. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Jaa kohonnut taikina 15 osaan. Pyöritä pulliksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita pullat leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Voitele kohonneet pullat kaurajuomalla, jossa on ripaus sokeria. Ripota halutessasi pinnalle raesokeria tai mantelilastuja.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12 min tai kunnes kypsiä.
  6. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä makusi mukaan hillolla ja/tai mantelimassalla sekä Easy Whipping vaahdolla.

Vinkki

Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 41-asteiseksi. Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 275 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 43 g
Rasva 8,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search