Banoffee laskiaispullat

Banoffee laskiaispullat
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Banoffee laskiaispullat

Banoffee laskiaispullat

Laskiaispullien täytteenä on banoffee-piiraasta tutut täytteet, kinuski, banaani ja kermavaahto. Tämä makuyhdistelmä on vastustamaton.

Valmistusaika

Työaika
45 min
uunissa / pellillinen
10 min
kohotus
1 h
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset12 laskiaispullaa

12 laskiaispullaa
25 g
hiivaa
2 ½ dl
1
kananmuna
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 - 8 dl (n. 500 g)
vehnäjauhoja
100 g

Voiteluun

kananmunaa

Täyte

1 prk (200 g)
1 - 2
banaania viipaleina
1 prk (3,3 dl)

Pinnalle

tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Lisää loput jauhot ja viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
  4. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  5. Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
  6. Voitele pullat munalla.
  7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä.
  8. Halkaise jäähtyneet pullat. Täytä ne kinuskikreemillä, banaaniviipaleilla sekä vaahdotetulla kermalla. Sihtaa pullien pinnalle tomusokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
277 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.