Kaneli-omenakierteet

Kaneli-omenakierteet
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Kaneli-omenakierteet

Kaneli-omenakierteet

Herkän kauniit ja maukkaat omenakukat syntyvät rahkavoitaikinasta ja omenaviipaleista. Tämä kuluvan syksyn leivonnaissuosikki kannattaa kokeilla!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
15 min
tekeytyminen
30 min
Yhteensä
1 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset15 annosta

15 annosta
1 prk (200 g)
150 g
4 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

2 rkl
hunajaa
2 - 3 rkl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
2 - 3
hapahkoa omenaa

Tarjoiluun

1 prk (150 g)
2 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, paksuksi levyksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. 1/2 h.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Valuta levylle puolet hunajasta. Sirottele puolet sokerista ja kanelista.
  5. Pese omenat. Halkaise, poista siemenkodat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pystysuoriin riveihin osittain lomittain taikinan päälle. Valuta päälle loppu hunaja ja sirottele sokeri sekä kaneli.
  6. Leikkaa taikinasta omenaviipaleiden levyisiä nauhoja. Kääri rullalle. Nosta rullat paperi- tai alumiinivuokiin.
  7. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 - 20 min.
  8. Tarjoa jäähtyneinä tomusokerin kanssa vaahdotetun crème fraîchen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
363 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.