
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3.5
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vaniljaValio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 rkl hunajaa
- 2-3 rkl fariinisokeria
- 2 tl kanelia
- 2-3 hapahkoa omenaa
Tarjoiluun
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 2 rkl tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
- Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, paksuksi levyksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. 1/2 h.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Valuta levylle puolet hunajasta. Sirottele puolet sokerista ja kanelista.
- Pese omenat. Halkaise, poista siemenkodat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pystysuoriin riveihin osittain lomittain taikinan päälle. Valuta päälle loppu hunaja ja sirottele sokeri sekä kaneli.
- Leikkaa taikinasta omenaviipaleiden levyisiä nauhoja. Kääri rullalle. Nosta rullat paperi- tai alumiinivuokiin.
- Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 - 20 min.
- Tarjoa jäähtyneinä tomusokerin kanssa vaahdotetun crème fraîchen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
290 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
30,4 g
Rasva
16,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,6 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa