Siirry sisältöön
Kaneli-omenakierteet

Kaneli-omenakierteet

Herkän kauniit ja maukkaat omenakukat syntyvät rahkavoitaikinasta ja omenaviipaleista. Tämä kuluvan syksyn leivonnaissuosikki kannattaa kokeilla!

Kaneli-omenakierteet

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 prk (200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 rkl hunajaa
  • 2-3 rkl fariinisokeria
  • 2 tl kanelia
  • 2-3  hapahkoa omenaa

Tarjoiluun

  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl tomusokeria

Ohje

  1. Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi, paksuksi levyksi. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa väh. 1/2 h.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
  4. Valuta levylle puolet hunajasta. Sirottele puolet sokerista ja kanelista.
  5. Pese omenat. Halkaise, poista siemenkodat. Leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet pystysuoriin riveihin osittain lomittain taikinan päälle. Valuta päälle loppu hunaja ja sirottele sokeri sekä kaneli.
  6. Leikkaa taikinasta omenaviipaleiden levyisiä nauhoja. Kääri rullalle. Nosta rullat paperi- tai alumiinivuokiin.
  7. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 - 20 min.
  8. Tarjoa jäähtyneinä tomusokerin kanssa vaahdotetun crème fraîchen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 288 kcal
Proteiini 4,5 g
Hiilihydraatti 29,7 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 9,6 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search