Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Reseptiyhteistyö: Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Reseptiyhteistyö Satokausikalenteri yhteistyö

Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Syksyllä maistuvat kotimaiset omenat ja kirpsakat marjat. Yhdistimme omppujen ja marjojen makumaailman tässä niin aamupalana kuin jälkiruokanakin toimivassa lettuannoksessa, joka valmistuu käyttäen kotimaisia Valio Luomu -tuotteita.

4 Henkilölle
1 h
00 arvostelua

Ainekset4 Henkilölle

Omenaletut

2
kananmunaa
5 dl
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohrajauhoja
½ tl
kanelia
½ tl
suolaa
2
kotimaista omenaa (n. 150 g)

Paistamiseen

Marjarahka

2 dl
1 prk
2 rkl
hunajaa tai sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
sesongin marjoja, esim. karhunvadelma, puolukka ja tyrni

Koristeeksi

sitruunamelissaa

Ohje

  1. Omenaletut

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito ja sitten vehnäjauhot, ohrajauhot, kaneli ja suola.
  3. Pese omenat, poista siemenkodat ja raasta omenat raastimen karkealla terällä. Lisää omenaraaste lettutaikinaan ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  4. Paista taikinasta pieniä lettuja Oivariinin avulla ja tarjoile omenaletut marjarahkan ja sitruunamelissan kanssa.
  5. Marjarahka

  6. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, hunaja ja vaniljasokeri. Lisää marjat. Jos käytät suuria marjoja, kuten karhunvadelmia, pilko niitä pienemmiksi paloiksi ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
  7. Anna marjarahkan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.