Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Syksyllä maistuvat kotimaiset omenat ja kirpsakat marjat. Yhdistimme omppujen ja marjojen makumaailman tässä niin aamupalana kuin jälkiruokanakin toimivassa lettuannoksessa, joka valmistuu käyttäen kotimaisia Valio Luomu -tuotteita.

Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla
Satokausikalenterin omenaletut marjarahkalla

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Omenaletut

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl
    Valio Luomu™ kevytmaitoa
    Valio Luomu™ kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti omaan…
    Valio Luomu™ kevytmaito 1 l
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohrajauhoja
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 2  (150 g) kotimaista omenaa

Paistamiseen

Marjarahka

  • 2 dl
    Valio Luomu™ kuohukermaa
    Valio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
    Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl laktoositon
  • 1 prk
    Valio pehmeä maitorahkaa
    Valio pehmeä maitorahka sisältää runsaasti laadukasta maitoproteiinia ja on loistava lisä urheilijan, laihduttajan ja muiden…
    Valio pehmeä maitorahka 250 g
  • 2 rkl hunajaa tai sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 200 g kauden marjoja esim. karhunvadelma, puolukka, tyrni

Koristeeksi

  • 0 kg sitruunamelissaa

Ohje

Omenaletut

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon maito ja sitten vehnäjauhot, ohrajauhot, kaneli ja suola.
  2. Pese omenat, poista siemenkodat ja raasta omenat raastimen karkealla terällä. Lisää omenaraaste lettutaikinaan ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  3. Paista taikinasta pieniä lettuja Oivariinin avulla ja tarjoile omenaletut marjarahkan ja sitruunamelissan kanssa.

Marjarahka

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, hunaja ja vaniljasokeri. Lisää marjat. Jos käytät suuria marjoja, kuten karhunvadelmia, pilko niitä pienemmiksi paloiksi ennen rahkan joukkoon sekoittamista.
  2. Anna marjarahkan tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 127 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 13,5 g
Rasva 5,6 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® Luomu™ rasvaa
  • sitruunamelissaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search