Omena-juustokakku

Omena-juustokakku

1 h 25 min
keskitaso
268 kcal / 100g
24
33

Uunissa paistettava juustokakku yhdistää pirteän sitruunan ja kotoisan omenan. Pohjataikinassa maistuu kardemumma. Kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla paistamisen jälkeen. Parhaimmillaan se on 1 - 3 päivää valmistuksesta.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa

Täyte

2 rasiaa (à 200 g)
1 rkl
maissitärkkelystä
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

1 - 2 (200 g)
hapahkoa omenaa
1 tl
kanelia

Tarjoiluun

1 prk (2,5 dl)

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja jauhota ne vehnäjauhoilla. Painele taikina pohjalle sekä reunoille, n. 5 cm:n korkeuteen.
  3. Sekoita täytteen ainekset huolella keskenään. Kaada vuokaan.
  4. Kuori omenat tarvittaessa, poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia.
  5. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 1 t tai kunnes kypsä.
  6. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan 1 - 3 päivää valmistuksesta, jolloin sen maut ovat tasoittuneet. Säilytä se jääkaapissa. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki

Mikäli Valio Viola® sitruuna tuorejuustoa ei ole saatavilla, korvaa se Valio Viola® maustamattomalla tuorejuustolla. Lisää täytteeseen yhden pestyn sitruunan raastettu keltainen kuori ja 1 1/2 rkl sitruunamehua. Käytä sokeria 1 1/2 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
29 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)