Kurpitsa-omenakeitto

Kurpitsa-omenakeitto

Soseutettu kurpitsakeitto saa makua tilkkasesta omenamehua ja sakeutta valkoisista pavuista. Keiton kanssa tarjotaan raikasta jogurtti-omenaraastetta.

Ainekset4 annosta, n. 1,6 l

4 annosta, n. 1,6 l
1 kg
myskikurpitsaa (n. 650 g hedelmälihaa)
5 dl
vettä
1
luomukasvisliemikuutio
2 (200 g)
sipulia
1 pkt (à 285)
kypsiä, valkoisia papuja , esim gogreen luomupavut
2 dl
1 ½ dl
¼ tl
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa

Jogurtti-omenaraaste

2 dl
300 g
kotimaisia omenoita
1 tl
sokeria tai hunajaa

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja lohkotut sipulit. Keitä kannen alla 10 - 15 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Lisää joukkoon huuhdotut pavut. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää ruokakerma, mehu ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  5. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta omenat karkealla raastinterällä, lisää joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.
  6. Lisää keittoannoksiin jogurtti-omenaraastetta. Tarjoa pääruokana tai alkuruokakeittona (6:lle).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g
Kalsium
29 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)