Kurpitsa-omenakeitto

Kurpitsa-omenakeitto
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kurpitsa-omenakeitto

Kurpitsa-omenakeitto

Soseutettu kurpitsakeitto saa makua tilkkasesta omenamehua ja sakeutta valkoisista pavuista. Keiton kanssa tarjotaan raikasta jogurtti-omenaraastetta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta, n. 1,6 l

4 annosta, n. 1,6 l
1 kg
myskikurpitsaa (n. 650 g hedelmälihaa)
5 dl
vettä
1
luomukasvisliemikuutio
2 (200 g)
sipulia
1 pkt (à 285)
kypsiä, valkoisia papuja , esim gogreen luomupavut
2 dl
1 ½ dl
¼ tl
jauhettua valkopippuria
½ tl
suolaa

Jogurtti-omenaraaste

2 dl
300 g
kotimaisia omenoita
( 1 tl
sokeria tai hunajaa )

Ohje

  1. Halkaise kurpitsa. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele hedelmäliha kuutioiksi.
  2. Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa. Lisää joukkoon kurpitsapalat ja lohkotut sipulit. Keitä kannen alla 10 - 15 min tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  3. Lisää joukkoon huuhdotut pavut. Soseuta sauvasekoittimella.
  4. Lisää ruokakerma, mehu ja mausteet. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
  5. Mittaa jogurtti kulhoon. Raasta omenat karkealla raastinterällä, lisää joukkoon. Mausta seos tarvittaessa sokerilla tai hunajalla.
  6. Lisää keittoannoksiin jogurtti-omenaraastetta. Tarjoa pääruokana tai alkuruokakeittona (6:lle).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
43 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
2 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.