Omena-kinuskimutakakku

Omena-kinuskimutakakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Omena-kinuskimutakakku

Omena-kinuskimutakakku

Kinuskimutakakku saa päälleen kirpakan happamat omenaviipalaleet ja aromikkaan pekaanipähkinämurun. Viimeistele tämä herkku vaniljajäätelöllä.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
15 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
100 g
1 prk (2,5 dl)
2 dl
fariinisokeria
1 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
½ tl
leivinjauhetta
2
kananmuna
1 pieni
hapahko omena
½ dl
pekaanipähkinöitä

Ohje

  1. Keitä voita, kermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos tiivistyy paksuksi, kinuskimaiseksi seokseksi (keittoaika n. 8 min) . Anna jäähtyä hetki, ota n. ½ dl kastiketta sivuun.
  2. Lisää kinuskiin keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi munat.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Viipaloi omena ja asettele viipaleet kakun pintaan. Ripottele päälle vielä rouhitut pähkinät ja kinuskikastike.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän kinuskinen.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakun kanssa halutessasi vaniljajäätelöä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
358 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.