Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Omena-kinuskimutakakku

Kinuskimutakakku saa päälleen kirpakan happamat omenaviipalaleet ja aromikkaan pekaanipähkinämurun. Viimeistele tämä herkku vaniljajäätelöllä.

Omena-kinuskimutakakku
Omena-kinuskimutakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 2 kananmuna
  • 1 pieni hapahko omena
  • ½ dl pekaanipähkinöitä

Ohje

  1. Keitä voita, kermaa ja fariinisokeria kattilassa keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes seos tiivistyy paksuksi, kinuskimaiseksi seokseksi (keittoaika n. 8 min) . Anna jäähtyä hetki, ota n. ½ dl kastiketta sivuun.
  2. Lisää kinuskiin keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi munat.
  3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 - 20 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  4. Viipaloi omena ja asettele viipaleet kakun pintaan. Ripottele päälle vielä rouhitut pähkinät ja kinuskikastike.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa 12 - 15 min. Kypsä kakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän kinuskinen.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Tarjoa kakun kanssa halutessasi vaniljajäätelöä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 324 kcal
Proteiini 3 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 9,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search