Vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Vegaaninen mutakakku

Vegaaninen mutakakku

Iskikö makeannälkä? Tämä suklaakakku sammuttaa sen nopeasti! Paistamiseen riittää alle vartti, sillä kakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi, jopa hieman valuvaksi.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
12 min
Yhteensä
27 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
33 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
1 ½ rkl
pellavansiemeniä jauhettuna
½ dl
kuumaa vettä
2 ¼ dl
maidotonta margariinia
200 g
tummaa suklaata , esim. Brunberg laktoositon
2 dl
sokeria
2 prk (à 130 g)
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa

Lisäksi

1 ½ dl
1 rkl
sokeria
tuoreita vadelmia

Ohje

  1. Sekoita jauhetut pellavansiemenet kuumaan veteen ja anna turvota muutama minuutti.
  2. Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä.
  3. Sekoita kulhossa suklaa-margariiniseos, pellavansiemenseos, sokeri ja Dreamy.
  4. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita taikinan joukkoon.
  5. Kaada taikina voideltuun ø 24 cm:n irtopohjavuokaan.
  6. Paista 200 asteessa 12 - 15 min, kunnes mutakakku on reunoilta hyytynyt, mutta keskeltä vielä hyllyvä.
  7. Vatkaa Easy Whipping ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Tarjoa mutakakun kanssa vaahtoa ja vadelmia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.