Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Englantilaisten kansallisherkku Bread & Butter Pudding on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää. Vanukasta voi varioida monin tavoin. Käytä esim. pullaa leivän sijasta, mausta kanelilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella tai brändillä. Täyteläisemmän jälkiruoan saat käyttämällä muna-maitoon kermaa tai kerma-maitoa ja lisäämällä siihen vaniljauutetta.

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas
Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt vaaleaa paahtoleipää
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 1 dl rusinoita
  • 3 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl viskiä

Tarjoiluun


Ohje

  1. Voitele uunivuoka korkeareunainen uunivuoka. Leikkaa paahtoleipien reunat ohuelti ja leikkaa leivät kolmioiksi. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin ja asettele viipaleita vuoan pohjalle lomittain.
  2. Ripottele väliin rusinoita ja sokeria. Jatka kerrosten tekoa samaan tyyliin.
  3. Sekoita maito, munat, vaniljasokeri (ja viski). Kaada muna-maitoseos leipien päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30 min, kunnes pinnaltaan kullanruskea ja rapea.
  5. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 220 kcal
Proteiini 5,8 g
Hiilihydraatti 30,4 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,1 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • vaniljajäätelöä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search