Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

55 min
helppo
217 kcal / 100g
1
0

Englantilaisten kansallisherkku Bread & Butter Pudding on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää. Vanukasta voi varioida monin tavoin. Käytä esim. pullaa leivän sijasta, mausta kanelilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella tai brändillä. Täyteläisemmän jälkiruoan saat käyttämällä muna-maitoon kermaa tai kerma-maitoa ja lisäämällä siihen vaniljauutetta.

Ainekset

12 annosta
1 pkt
vaaleaa paahtoleipää
50 g
½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
1 dl
rusinoita
3 dl
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
viskiä

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä

Ohje

  1. Voitele uunivuoka korkeareunainen uunivuoka. Leikkaa paahtoleipien reunat ohuelti ja leikkaa leivät kolmioiksi. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin ja asettele viipaleita vuoan pohjalle lomittain.
  2. Ripottele väliin rusinoita ja sokeria. Jatka kerrosten tekoa samaan tyyliin.
  3. Sekoita maito, munat, vaniljasokeri (ja viski). Kaada muna-maitoseos leipien päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30 min, kunnes pinnaltaan kullanruskea ja rapea.
  5. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
56 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)