Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Bread & Butter Pudding eli leipävanukas

Englantilaisten kansallisherkku Bread & Butter Pudding on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää. Vanukasta voi varioida monin tavoin. Käytä esim. pullaa leivän sijasta, mausta kanelilla, sitruunan- tai appelsiininkuorella tai brändillä. Täyteläisemmän jälkiruoan saat käyttämällä muna-maitoon kermaa tai kerma-maitoa ja lisäämällä siihen vaniljauutetta.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
1 pkt
vaaleaa paahtoleipää
50 g
½ dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
1 dl
rusinoita
3 dl
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
( 2 rkl
viskiä )

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä

tai Valio Vanilla™ vaniljakastiketta

Ohje

  1. Voitele uunivuoka korkeareunainen uunivuoka. Leikkaa paahtoleipien reunat ohuelti ja leikkaa leivät kolmioiksi. Voitele leipäviipaleet molemmin puolin ja asettele viipaleita vuoan pohjalle lomittain.
  2. Ripottele väliin rusinoita ja sokeria. Jatka kerrosten tekoa samaan tyyliin.
  3. Sekoita maito, munat, vaniljasokeri (ja viski). Kaada muna-maitoseos leipien päälle.
  4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 30 min, kunnes pinnaltaan kullanruskea ja rapea.
  5. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
217 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.